Aangifte Wiels tegen RKCS

Willemstad – Parlementariër Helmin Wiels (PS) heeft gistermiddag bij het Openbaar Ministerie (OM) aangifte gedaan tegen het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur, het RKCS. Dat heeft de politiek leider van Pueblo Soberano aan het Antilliaans Dagblad meegedeeld. De aanklacht vermeldt
‘mogelijke oplichting, schending van fundamentele rechten van het kind zoals vastgelegd in het Esoculverdrag en schending van het internationaal verdrag voor de rechten van het kind’.

Parlementariër Helmin Wiels.

Volgens Wiels laat het RKCS leerlingen van de Frater Aurelio sbo 1.700 gulden betalen voor een gekraakte cd voor ICT-leerlingen.,,De ouders betalen eerst 600 gulden en moeten de rest daarna in delen aflossen.”
Op de cd zouden drie leerboeken gekopieerd zijn.
De parlementariër heeft geen goed woord over voor de prijs die voor de cd betaald moet worden en voor de manier waarop er met het intellectuele eigendom van anderen is omgesprongen.

Lamoen-RKCS-directeur Lisette van
Lamoen. FOTO JEU OLIMPIO

Het RKCS schendt volgens Wiels ook het recht van het kind op onderwijs. Dit gebeurt volgens hem op het moment dat kinderen van school geweerd worden omdat hun ouders het schoolgeld niet hebben betaald.
Wiels beroept zich op een logboek dat in de week van 13 tot en met 17 augustus is bijgehouden. Het gaat daarbij om vragen en klachten van ouders aan de helpdesk die plaatsvervangend minister Elmer Wilsoe instelde.
Het RKCS was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *