Aanval op PAIS om FDRS

FDRS

FDRS

Willemstad – Coalitiepartij PAIS heeft nadat de partij in een verklaring gisteren een Soabonderzoek bij de Fondo pa Deporte i Responsabilidat Soshal (FDRS), eiste, kritiek gekregen van onafhankelijk Statenlid Sulvaran en Jesus-Leito van oppositiepartij PAR. Sulvaran verklaarde tegenover deze krant dat hij minister Jardim van Financiën maandag al de opdracht had gegeven om Soab naar de administratieve organisatie te laten kijken.

Volgens Sulvaran doet Rosaria het nu voorkomen alsof zijn partij Soab erbij wil betrekken. PAR-Statenlid Jesus-Leito was ook niet te spreken over het feit dat Rosaria ineens wel onderzoek wil naar FDRS.

,,Er was een motie ingediend voor onderzoek, en nu gaat PAIS het ineens zelf doen. Het is een flipflop- partij die iets zegt en dan weer iets anders doet. Hoe kan het nu zijn dat hij plotseling onderzoek wil omdat hij zoveel hoort. Hij zit in de coalitie, hij behoorde alle informatie te hebben.”

Politiek leider Alex Rosaria van PAIS eiste in een gisteren uitgebracht persbericht een diepgaand Soab-onderzoek naar de stichting, waarbij gekeken wordt of de gevolgde procedures bij de stichting legaal waren en of het wel gewenst is om zoveel geld uit te geven. De leider stelde ook dat hij zo snel mogelijk met de fractieleiders had willen vergaderen, maar dat het tot nu toe niet gelukt was wegens afwezigheid van Sulvaran.

,,Ik heb gisteren om omstreeks 10.00 uur een uitnodiging voor een vergadering gehad maar heb het afgezegd omdat ik er niet bij kon zijn. Voordat ik me afmeldde had Rosaria een persbericht verzonden waarin de partij het onderzoek eiste, voor mij is dat het bewijs dat de partij vooraf al haar standpunt had bepaald nog voordat de vergadering had plaatsgevonden.”

In de verklaring stelde PAIS dat de partij verrast was door de informatie die onlangs over de FDRS bekend was geworden. ,

,Wij wisten wel van het bestaan van de FDRS, maar niet hoe de zaken geregeld zouden worden,” aldus Rosaria tegenover deze krant. ,,Het plan van aanpak van de FDRS moet geanalyseerd worden, de relevantie van dit plan en de meerwaarde van de specifieke doelen van het fonds moeten duidelijk gemaakt worden”, aldus Rosaria.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Aanval op PAIS om FDRS

  1. Het blijft hangen en wurgen hier binnen de politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *