Aanwijzing voor St. Maarten om screening

Parliament of St. Maarten | Foto | Persbureau Curaçao

Parliament of St. Maarten | Foto | Persbureau Curaçao

DEN HAAG – De screening van het nieuwe kabinet van Theo Heyliger moet worden uitgevoerd onder regie van de Rijksministerraad. Dat is zojuist bekend gemaakt in Den Haag.

Heyliger wordt verdacht van het kopen van stemmen bij de verkiezingen van 2010 en mogelijk ook bij de verkiezingen van dit jaar. Voorlopig vervalt de standaard screening en mogen ministers niet benoemd worden. Hoe de nieuwe screening er uit gaat zien, is nog niet bekend.

– later meer –

Bron: Persbureau Curaçao

7 Reacties op “Aanwijzing voor St. Maarten om screening

 1. Waarom niet mooie jongen

 2. Beau ter Ham

  Jaja Marco,
  dus omdat Nederland het al heeeel lang weet en toen niets deed, laten we het ook nu maar op z’n beloop ?
  PwC: omdat H,WC,dW en vele anderen criminelen zijn daarom is de hele bevolking van St Maarten nog niet crimineel. Integendeel durf ik te beweren.
  Omdat er een paar oplichters bij PwC zaten ( niet zitten,het is daar tenslotte niet St Maarten) is niet iedereen bij PwC verdacht!
  Kortom niet iedereen één kam scheren.

 3. @Beau, En dan? We wisten toch voor de verkiezingen en we weten al heeeeeel lang, hoe het eraan toegaat op SXM (Claude Wathey). Vooral Nederland wist dat en ze deden niets.
  Nog een commentaar: Alsof PWC zo integer is! Ze zijn mucha manda. Door Plasterk en Rutte. Trouwens, waarom zit Heyliger niet in het gevang; we hebben toch Nederlandse rechtspraak op SXM?

 4. Beau ter Ham

  @Marcus
  Het is niet een klokkenluider maar PwC (PriceWaterhouseCoopers) dat de noodklok heeft doen luiden.
  Zoek op internet naar hun recente rapport over de integriteit op St. Maarten dat nogmaals bevestigd wat allang bekend was.
  St Maarten kan alleen uit het Koninkrijk stappen als een meerderheid van de bevolking via een volksraadpleging zich
  daarvoor uitspreekt. Die raadpleging zal onder streng extern toezicht plaatsvinden om een integer verloop te waarborgen.

 5. Wie is de klokkenluider? Tegenstander van Heyliger?
  St. Maarten zal zich nu de vraag stellen of het nog zin heeft om lid te blijven van het Koninkrijk. Of Nederland moet in alle landen ingrijpen en ze omvormen tot ” Departements d’Outre Mer” .

 6. Heel goed.

 7. caribbeancynic

  Eindelijk gebeurt er wat. Beter laat dan nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *