AAV beraadt zich over Isla-brief

Isla-Affakkelen 10-11 nov-2012WILLEMSTAD — Aannemersvereniging AAV heeft eerder deze week een brief van de Isla-raffinaderij ontvangen naar aanleiding van het huidige conflict over de cao, die de vereniging vorig jaar met vakbond SGTK is overeengekomen. In de brief geeft de Isla toe dat er een toezegging bestaat van haar kant dat zij zorg zal dragen voor de financiering van een lumpsum- betaling van 1600 gulden voor de SGTK-leden, maar dat de raffinaderij ‘moeilijke tijden’ doormaakt.

De brief van de Isla volgt op een eerder schrijven van de AAV, waarin die de raffinaderij om duidelijkheid vraagt ten aanzien van de betalingen.
In de afgelopen periode heeft de Isla steevast gezegd dat zij wacht op goedkeuren van het hoofdkantoor van PdVSA in Venezuela om tot uitbetaling over te gaan.
De aannemersvereniging heeft de brief van de Isla inmiddels ontvangen en laat haar advocaat zich hierover buigen, terwijl zij zich beraadt over de volgende stappen in dit proces, aldus AAV-directeur Mike Willem.
Hoewel de AAV nog geen officieel antwoord heeft opgesteld op de Isla-brief, stelt Willem in een persoonlijke reactie dat hij niet weet wat de AAV met de bewuste brief aanmoet.

“De Isla stelt het al vijf jaar moeilijk te hebben. Maar ons akkoord is pas een jaar oud. Had de Isla toen wij vorig jaar om de tafel zaten ons niet kunnen vertellen dat het al vier jaar slecht ging? Waarom zeggen zij dat nu pas?”

, vraagt Willem zich af.
Nog erger vindt de AAV-directeur het feit dat de Isla terug wil komen op wat eerder is overeengekomen.

“Dit zal inhouden dat de Isla niet over wil gaan tot het betalen van werknemers die voor haar arbeid hebben verricht.
Dat lijkt mij een moeilijke zaak.
Ik denk niet dat ze er mee weg kunnen komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *