AAV wil strenger beleid tegen beunhazen in de bouw

Mike Willem

Mike Willem

WILLEMSTAD – De vereniging van Curaçaose aannemers AAV is boos op de overheid, zegt voorzitter Mike Willem. Die onderneemt nauwelijks iets tegen beunhazen in de bouw. Illegale bedrijfjes floreren, maar houden zich niet aan arbeidswetten en dragen geen sociale premies en belastingen af. 

Bij politieacties op bouwplaatsen worden illegale bouwvakkers wel aangehouden, maar gaat de illegale aannemer meestal vrijuit, aldus de AAV, die stelt dat daar niet tegenop valt te concurreren.

Bron: Persbureau Curaçao

2 Reacties op “AAV wil strenger beleid tegen beunhazen in de bouw

 1. Hubert S de Ronde

  Deze illegale praktijken zullen altijd blijven bestaan, maar zijn wel drastisch in te korten tot 10% als de wet ketenaansprakelijkheid word toe gepast en nageleefd door de belastingdienst en het SVB.

  DE WET KETENAANSPRAKELIJKHEID HOUD IN!

  De Hoofdaannemer cq Projectontwikkelaar / Privé opdrachtgever
  is verantwoordelijk voor de onderaannemer als deze geen afdrachten doet bij de Belastingdienst/ SVB met daar bovenop een fikse boete die kan oplopen tot 100.000,00.

  DE KONTROLE: elke onderaannemer/ zzper eenmansbedrijf , is verplicht bij het indienen van zijn rekeningen cq kwitantie een mandagenstaat in te leveren met naam, id nr SVB nr, CRIB nr van de werknemer die op het bouw werk heeft gewerkt, deze mandagenstaat komt in de boekhouding van boven genoemde aansprakelijke Hoofdaannemer/ Projectontwikkelaar/ Privé opdrachtgever.Bij controle door Belasting/SVB en deze mandagenstaat niet overeen komt met de omzet (rekening) kan je er donder op zeggen dat er word gewerkt met illegale
  werknemers.
  Wat betreft het Project NHO (435 miljoen): zou ik als Hoofdaannemer een ingang maken en elke werknemer van een pas voorzien die bij het betreden van het bouw werk in een pc word genoteerd, deze lijst van werknemers zal waarschijnlijk honderden namen gaan krijgen maar is snel en efficient werken.
  en geeft de Hoofdaannemer in dit geval Balast Nedam te zien hoeveel werknemers aan het werk zijn en voor welke onderaannemer, ook kan de Belastingdienst en het SVB van deze lijst gebruik maken.

 2. Helemaal eens er wordt al jaren aangerommeld en gefraudeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *