ABC News: Verdwenen vrouw na 36 jaar opgepakt

verdwenen vrouwKathlyn Regina Huff uit de Amerikaanse staat Texas werd in 1977 aangeklaagd voor poging tot moord. Ze ging op de vlucht en wist zich 36 jaar lang verborgen te houden, tot ze deze week eindelijk kon worden opgepakt.

Advertentie

De 58-jarige Kathlyn wordt ervan verdacht haar toenmalige man in 1976 door zijn hoofd te hebben geschoten. De vrouw verdween spoorloos voordat ze in de rechtszaal kon verschijnen. Ze vluchtte eerst naar een andere stad in Texas en vestigde zich uiteindelijk in de staat Michigan, zo’n 2500 kilometer van huis.

Daar trouwde ze voor de tweede keer, wat haar een nieuwe achternaam opleverde. Als Kathlyn Rose was ze nog moeilijker te vinden en zo was ze de politie meer dan 30 jaar lang te slim af.

Verbaasde buren

De politie in Texas heeft zich de afgelopen maanden opnieuw vastgebeten in een aantal onopgeloste zaken en stuitte op nieuwe aanwijzingen in de moordzaak, meldt ABC News. Kathlyn werd thuis opgepakt en verzette zich niet.

Haar buren vinden het moeilijk te geloven dat ze zo lang bij een voortvluchtige crimineel in de wijk hebben gewoond.

Het is een rustige buurt. Hier gebeurt nooit iets geks“, aldus buurvrouw Patricia Kaye.

Kathlyn deed alles om uit de gevangenis te blijven, maar sommige mensen vinden het er juist wel fijn.
Een bejaarde crimineel miste cel en overviel een bank zodat hij weer terug mocht en een groepje gevangenen uit Brazilië is een breiclubje begonnen.

bron: ABC News

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *