Abvo tekent protest aan tegen pensioenmaatregel

WILLEMSTAD — Ambtenarenvakbond Abvo is niet te spreken over het besluit van de regering om de pensioenen en duurtetoeslagen van gewezen overheidsdienaren over 2012 niet te indexeren. Dit zou volgens de Abvo tegen huidige afspraken en regelingen indruisen.

Advertentie

Volgens de Abvo heeft zij van de regering uit welingelichte bronnen kunnen vernemen dat de regering het besluit heeft genomen om het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) geen goedkeuring te verlenen om de pensioenen over 2012 te indexeren.

“Conform de vigerende regeling dienen de pensioenen van gewezen overheidsdienaren te worden geïndexeerd, op het moment dat de salarissen van de actieve overheidsdienaren worden geïndexeerd. Ondertussen zijn sedert begin van het lopend jaar, de salarissen van de actieve overheidsdienaren met 1,9 procent geïndexeerd, terwijl tot en met heden de pensioenen niet zijn geindexeerd.”

De Abvo maakt zich zorgen over het uitblijven van de betaling van de indexering voor overheidsgepensioneerden en de gevolgen die dit voor de voormalige overheidsdienaren met zich mee zal brengen.

“Het bestuur doet een dringend beroep op uw regering, om ons uiterlijk 1 november te berichten of de regering reeds goedkeuring heeft verleend aan het pensioenfonds om de pensioenfondsen en duurtetoeslagen over het jaar 2012 te indexeren”

, schrijft Abvo-voorzitter Wendy Calmes in een brief van 29 oktober aan premier Ivar Asjes (PS).

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *