Accountvanmorgen | Omzet KPMG stijgt wereldwijd naar $26,4 miljard

Omzet KPMG stijgt wereldwijd naar $26,4 miljard

Advies- en accountantsconcern KPMG heeft in het boekjaar 2017 een recordomzet behaald van $26,4 miljard. Dit is een stijging van 5 % in lokale valuta ten opzichte van het voorgaande jaar. De groei vond plaats in alle drie regio’s (Amerika, Azië en Pacific, Europa, Midden-Oosten en Afrika).

De omzet uit audit-dienstverlening steeg met 3,1 % tot 10,4 miljard dollar. Vooral in Europa, waar nieuwe regels van kracht zijn, steeg de controle-omzet sterk, aldus het kantoor. De omzetgroei bij belastingadvies was 5,9 % en bedroeg ruim $5,8 miljard, onder andere dankzij de grote vraag naar advies op het gebied van tax compliance. De adviesdienstverlening groeide met 6 % in lokale valuta het meest. De totale omzet bedrag $10,2 miljard euro. Vooral in de regio Asia Pacific maakte advies een sterke groei door. China piekte met een omzetstijging van 29 %.

Technologie

KPMG benadrukt het belang van investeringen in technologie en steekt tijdens een meerjarenprogramma $1 miljard in het ontwikkelen van nieuwe diensten. Het bedrijf vervult een leidende positie op het gebied van cyber security, data & analytics en  digitale transformatie-dienstverlening, zegt Bill Thomas, bestuursvoorzitter van KPMG International. Het aantal medewerkers wereldwijd steeg met ruim 4 procent tot 197.263. Bij de tien grootste landenfirma’s was 28 % van de nieuw benoemde partners vrouw. Vrouwen maken nu bijna de helft uit van het totale personeelsbestand van het kantoor.

Bron; AccountantVanMorgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *