Actie dreigt als docenten indexering niet krijgen

WILLEMSTAD — De leden van onderwijsvakbond Sitek eisen dat minister van Onderwijs Carlos Monk (PS) eind deze maand de jaarlijkse loonindexering en loontrede uitbetaalt. Voor vandaag stond er een vergadering gepland tussen de minister en het bestuur van Sitek. Eerder verzekerde de minister dat de intentie er is om aan de cao-voorwaarden te voldoen.
Gisteren vond er een algemene ledenvergadering plaats bij het gebouw van Sitek. Onder andere de cao-voorwaarden stonden op de agenda. De leden hebben besloten om de vergadering vanavond om zeven uur voort te zetten. Dan moet Sitek-voorzitter Darius Plantijn meer informatie over de uitbetaling kunnen verschaffen.

Sitek-voorzitter Darius Plantijn moet vanavond helderheid verschaffen aan zijn leden.

Het onderwijspersoneel vreesde even dat er geen geld beschikbaar zou zijn om aan de cao-voorwaarden te voldoen. Maar de minister van Financiën heeft echter toegezegd dat dit wel het geval is.

Zo’n 2000 werknemers hebben recht op ongeveer een loonsverhoging van 300 gulden per maand”, aldus Plantijn.

Volgens de Sitek-voorzitter beschikt de regering sinds januari over een overzicht met de vergoedingen die per onderwijswerknemer uitgekeerd moeten gaan worden. Het personeel heeft sinds januari recht op de loonindexering. Deze werd steeds op de lange baan geschoven. Nu eisen de vakbondsleden dat uiterlijk 30 augustus het geld met terugwerkende kracht op hun rekening wordt bijgeschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *