Actie kustwacht voorbij

kustwachtWILLEMSTAD — De meer dan twee weken durende actie van het lokaal personeel van de kustwacht is voorbij. Vanochtend vroeg hervatten de ongeveer 40 actievoerders hun werkzaamheden. Dit besluit was ingegeven door een brief van de regering aan de kustwachtleiding, waarin werd opgeroepen om alle activiteiten van het kustwacht-personeel waarvoor zij niet bevoegd zijn te staken.

Het besluit om de brief te versturen viel afgelopen zaterdagmorgen tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van zowel de Abvo als politiebond Napb.
Aan tafel zaten ook premier Daniel Hodge (PS) en de waarnemend minister van Justitie, Etienne van der Horst.
Deze vergadering duurde van tien uur ‘s ochtends tot een uur of twee ‘s middags.
Zowel Abvo-voorzitter Wendy Calmes en zijn collega van Napb Ronaldo Abrahams verklaarde te spreken te zijn over de oplossing die nu op tafel ligt.
Onderdeel van de afspraken met de overheid was de brief die gisteravond laat bij Abrahams binnenkwam en vanochtend door het kustwachtpersoneel werd besproken, waarna werd besloten het werk te hervatten.

De actie was ingegeven door een aantal punten die al jarenlang op tafel liggen.
Het gaat hierbij om onder meer het feit dat het kustwachtpersoneel voor werkzaamheden wordt ingezet, die niet in hun taakomschrijving staan vermeld, de intimidatie waaraan de werknemers worden blootgesteld en ten slotte het feit dat het kustwachtpersoneel maar voor maximaal twee contracten van vijf jaar in aanmerking kan komen.
Afgesproken is dat vakbond en regering op zoek gaan naar een oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *