Actie Ontvanger gaat tweede dag in

 

Het personeel van de Ontvanger weigerde vanochtend voor de tweede dag het werk te hervatten.

Het personeel van de Ontvanger weigerde vanochtend voor de tweede dag het werk te hervatten.

WILLEMSTAD — Het actievoerend personeel van de Landsontvanger heeft vanmiddag om half drie een bijeenkomst met minister José Jardim (Financiën, namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran). Tijdens deze vergadering willen de stakers van de minister een garantie dat de extra toelage, waarvoor zij in aanmerking komen, niet zal worden teruggedraaid.

Een groot gedeelte van het personeel van de Ontvanger bevond zich vanochtend in het Abvo-gebouw te Brievengat.
Gisteren legden zij het werk neer uit protest tegen de aankondiging dat per 1 februari door de overheid een toelage, die zij sinds 2006 uitbetaald kregen voor het verrichten van werkzaamheden voor zowel het eilandgebied Curaçao als het land de Nederlandse Antillen, zou worden stopgezet.

Het personeel eiste een gesprek met hoofd Ontvanger Alfonso Trona en met vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën.
Volgens Abvo-bestuurslid Gregory Wilson heeft er gisteren een gesprek plaatsgevonden tussen Trona en vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën.

“In dit gesprek is aangegeven dat als de leiding van de Ontvanger aan kan tonen dat het personeel voldoende werkzaamheden verricht om in aanmerking te komen voor de extra toelage, de vertegenwoordigers de minister hierop positief zouden adviseren.
Maar wij willen een toezegging van de minister van Financiën dat hij dan ook daadwerkelijk tot betaling zal overgaan.
Maar deze toezegging is er nog niet.”

Het Abvo-bestuurslid stelt dat, mocht de overheid besluiten om de betaling van de extra toelage toch niet door te laten gaan, dit gevolgen zal hebben.

“De personeelsleden zullen alle extra werkzaamheden die ze verrichten en waarvoor zij niet meer betaald worden, dan meteen staken.
Maar zelfs de overheid kan niet van de ene op de andere dag besluiten om de uitbetaling stop te zetten.
Hier moeten minimaal drie maanden aan vooraf gaan.
Dat is in dit geval niet gebeurd.”

De stakers wisten een afspraak met minister Jardim te bedingen in de vroege middag.
Het was vanochtend bij sluiting van deze krant niet mogelijk om te achterhalen of de actie in afwachting van het gesprek zou worden beëindigd.
Rondom het middaguur zouden de vakbond en de stakers dit in een vergadering bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *