AD | 1 Miljard aan toerisme in eerste 11 maanden

Samen hebben deze toeristen 1 miljard gulden opgebracht voor de Curaçaose economie | Jeu Olimpio

Willemstad – Gedurende de eerste elf maanden zijn op Curaçao bij aankomst 384.633 verblijfstoeristen verwelkomd. Dat blijkt uit cijfers die door de Curaçao Tourist Board (CTB) beschikbaar zijn gesteld.

Samen hebben deze toeristen 1 miljard gulden opgebracht voor de Curaçaose economie. Het aantal toeristen dat gedurende de eerste elf maanden van dit jaar is geregistreerd, vertegenwoordigt een groei van 7 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder (2017).

Van het totaalaantal toeristen (384.633), waren er 159.056 uit Nederland afkomstig. Dit is ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder een groei van 11 procent; in 2017 bezochten namelijk 143.345 Nederlandse toeristen Curaçao.

Uit de Verenigde Staten is een groei van 19 procent vastgesteld; van januari tot en met november hebben in totaal 65.293 Amerikaanse verblijfstoeristen Curaçao bezocht. In 2017 was dit aantal 54.831. De Canadese markt is eveneens gegroeid, en wel met 7 procent. Gedurende de eerste elf maanden van 2018 hebben 17.979 toeristen uit Canada een bezoek gebracht aan Curaçao.

Zoals gemeld, heeft het toerisme gedurende de eerste elf maanden van dit jaar 1 miljard gulden in het laatje gebracht. Toeristen afkomstig uit Europa zijn verantwoordelijk voor 483 miljoen gulden (47 procent). Toeristen uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied en andere regio’s hebben tijdens hun bezoek aan Curaçao respectievelijk 232 miljoen, 175 miljoen en 134 miljoen gulden uitgegeven.

Foto Jeu Olimpio

Bron: Antilliaans Dagblad

10 Reacties op “AD | 1 Miljard aan toerisme in eerste 11 maanden

 1. @Mosseltje.
  Neen hoor, want dan moet je van heel goede huize komen.
  Mijn teentjes zijn niet zo lang en mijn lontje langer dan jij ooit zal meemaken. Dus ik denk, neen ik weet het zeker, dat jij aardig aangebrand bent. En aangebrande of verse mosselen gaan zo de afvalbak in.
  Doei en een voorspoedig 2019.

 2. Abraham Mossel

  J. B. en daar benoem ik niet Jan Bick mee ,eéén van de grootste pooiers uit het Noorden, heb ik je op je lange teentjes getrapt of het korte lontje aan ge stoken, fijne nieuw jaar wisseling ( onderbroekje ) gehad Gerrit de Soep koning
  Raaf????

 3. @Mossel.
  Als je denkt dat ik ook een norbert g ben, dan kom je heel bedrogen uit.
  Ben een normale-, kritische-, onafhankelijke inwoner van het koninkrijk. Toevallig woon ik nu op dit eiland en wil en heb geen enkele affectie met enige politieke partij, politicus, verslagever waar dan ook.
  Maar de zelfbenoemde oppermosselman ziet in ieder persoon een nietsnut. Dan maar een nietsnut die geheel onafhankelijk zijn mening af en toe de wereld in helpt. Dus droom maar lekker verder.
  En neen ik lust geen mosselen, omdat ze verschrikkelijk stinken. Zowel vers als bedorven.

 4. Abraham Mossel

  John de bedrieger, , maar als ze vers zijn smaken ze wel lekker die mosselen. heb je ooit wel eens een mossel gegeten Norbert G

 5. @Mossel.
  Aalglade Waffels Doen Niets

 6. Abraham Mossel

  Het CTB is de grootste gifmenger die er op curarim bestaat, valse voorlichting nog erger als die van de tuincabouters leugens van Cova en PIK en niet te vergeten meester in de brokken piloot. Gerrit de Raaf als opperhoofd nr 1 op de verkiezing lijst van de nieuwe politieke partij, A W D N , raadsel vul zelf maar in, ben benieuwd wie het raad, wie het raad krijgt van mij 10 duizend naf betaald nog voor het nieuw jaar, en dat belooft ik op mijn ////////?

 7. Waar of niet waar , we zullen het nooit weten .

 8. Correct het CTB vogelt wederom met cijfers! Verder kijk in het Riffort de cruisetouristen keihard terug a/B rennen voor hun all in versnaperingen. Horeca klaagt steen en been omdat zij nauwelijks verteren.
  Al jaren worden cijfers opgeschroefd!

 9. Gedurende de eerste elf maanden zijn op Curaçao bij aankomst 384.633 verblijfstoeristen verwelkomd.

  Me again.

  Ik mijn twijfels over deze cijfers. Die cijefers zeggen niets, zonder verdere uitleg.
  1 milj voor wie ? Zijn dat voor de tickets , hotels, personeel etc etc.
  Het is zeer belangrijk om te weten of ticket prijzen, hotel kosten etc ook in die zgn 1 milj zijn inbegrepen.

  Break it down Marlon:
  1 mil / 384.000 = 2.600 per toerist.
  Zeg maar dat ieder toerist 10 dagen op onze dushi Cur verblijven.
  Dat betekent dat ieder ieder toerist 260 per dag uitgeeft.
  I don’t think so.

 10. Gedurende de eerste elf maanden zijn op Curaçao bij aankomst 384.633 verblijfstoeristen verwelkomd.

  384.633 ? Mager. Zeer mager. Onvoldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *