AD | 500 Kerstbroden voor gedetineerden

Kerstbroden SDKK | Jeu Olimpio

Willemstad – Kapelaan Norwin Martina heeft zaterdag 500 kerstbroden uitgedeeld in Sentro Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK). Gedetineerden reageerden enthousiast op de komst van de geestelijke.

Bij de vrouwenafdeling vond de kapelaan echter geen gehoor, de negen vrouwen hadden onderling ruzie en bleven in hun cel.

Het spande er dit jaar om of de gevangenen, zoals elk jaar met kerst, een pan di amor mochten ontvangen. Bij veel van de bedrijven die hij voor sponsoring benaderde, kreeg de kapelaan nul op rekest. ,,Dit jaar was het heel moeilijk om het benodigde bedrag bijeen te krijgen”, zegt Martina. ,,Ik ben zeer dankbaar dat het uiteindelijk toch is gelukt.”

Om 8.00 uur staat een pick-up met een laadbak vol met kerstbroden te wachten voor de poort van de gevangenis. Bij de portier wachten de zangers Julio Cambara Palacio en Michael Boncoeur, die de kapelaan muzikaal zullen begeleiden op zijn ronde door de gevangenis. Ook personal trainer en coach Claudius Janga heeft vrijwillig zijn hulp aangeboden. Enkele minuten later arriveert de kapelaan in het gezelschap van pastor Mayris Kani en ex-gedetineerde Sirvin Pieter.

Na melding bij de portier, is er een probleem: de directie van de gevangenis heeft goedkeuring gegeven voor het binnenlaten van versterker en microfoons, maar niet voor de telefoon en iPad waarop de muziek van de zangers staat. Zonder repertoire geen optreden. Juist op dat moment arriveert een medewerker van de gevangenis die alsnog toestemming van de directie weet te krijgen. De kapelaan wendt zijn blik ten hemel, vraagt de aanwezigen in de lobby elkaars hand vast te houden en begint een kringgebed. ,,God, zegen ons met een wonder deze ochtend.”

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | 500 Kerstbroden voor gedetineerden

 1. Het is ongelooflijk dat de minister hier toestemming voor heeft gegeven. Straf is straf, de gevangenen hebben hun natje en hun droogje zelfs seks in de gevangenis is geen probleem volgens Dos Santos wordt zelfs condooms uitgedeeld. Het schijnt dat aan de kleur van de broeken te zien is wie de rol van de vrouw of de man speelt.

  De verheerlijking van criminaliteit door de katholieke kerk is ook niet van deze tijd. Toen Jezus gekruisigd werd, waren ook twee andere mannen die samen met hem aan het kruis moest. Eén ervan was een misdadiger van het ergste soort, een moordenaar en verkrachter zeg maar een soort James Murray, de andere was iemand waarbij zijn enige vergrijp, het masturberen in het openbaar was. Nou drie keer raden welke van de twee al 2000 jaar lekker in het paradijs zit en welke al twee eeuwen in de hel brandt.

 2. Bij de vrouwenafdeling vond de kapelaan echter geen gehoor, de negen vrouwen hadden onderling ruzie en bleven in hun cel.

  Ruzie omdat ze allemaal Jacinta Constancia als kamergenote willen hebben?

  Ik neem aan dat GS ook al een brood kreeg aangezien hij zeer snel in Bon Futuro zal zitten

 3. Trots op Curaçao

  “Bij de vrouwenafdeling vond de kapelaan echter geen gehoor, de negen vrouwen hadden onderling ruzie en bleven in hun cel.”
  Typisch….

 4. Hadden deze broden niet beter elders bezorgd kunnen worden?

  Het is al zo moeilijk om in de gevangenis te komen (Brian Mariano, Nelson dos Santos, Gerrit Schotte, Irma Lips) dus je moet het wel echt bont gemaakt hebben als je hier wordt opgesloten.

  En om dat dan nog eens te gaan belonen met kerstbroden. Mijn keuze zou het niet zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *