AD | 59 Miljoen lening voor Damen

Drydock Damen Shipyards | Antilliaans Dagblad

Willemstad – MCB Bank en CIBC FirstCaribbean hebben gezamenlijk een financiering van 32 miljoen dollar (bijna 59 miljoen gulden) verstrekt aan Damen Dock Curaçao en Damen Shiprepair Curaçao.

Zo is gisteren bekendgemaakt na de afronding van deze leningsovereenkomst die verband houdt met de twee drijvende dokken die vorig jaar de Sint Annabaai werden binnengevaren en al volop in gebruik zijn. Een deel van de verstrekte financiering betreft ook de exploitatie door Damen Curaçao.

Dit is ‘een grote stap voor Curaçao’, aldus Maduro & Curiel’s Bank en CIBC FirstCaribbean. Het brengt economische bedrijvigheid met zich mee, meer deviezeninkomsten en werkgelegenheid. ,,Een andere manier om internationale business te stimuleren, iets waar ons land zeker profijt van kan hebben.”

Alle betrokken partijen, zowel de banken als beide Damen-ondernemingen, zijn ervan overtuigd dat als er wordt geïnvesteerd in het eiland – ‘juist in minder goede tijden’ – dat dit positieve ontwikkelingen met zich meebrengt voor Curaçao. Ontwikkelingen nu, maar waar ook toekomstige generaties bij gebaat zijn.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | 59 Miljoen lening voor Damen

 1. Juist Postman441.

  MCB steekt geen geld in kansloze ondernemingen. De directeur van MCB is Chicu Capriles, niet Stephen Capella.

  Capella zou zichzelf ook nog bij Damen op de payroll hebben gezet, zoals hij deed bij Ctex toen hij dat een kansloze Girobank lening gaf.

  Maar respect voor Capella, hij zorgt uitstekend voor zijn moeder.

 2. Postman441

  Wat een flauwe kul opmerkingen!

 3. joop savaneta

  Damen heeft volgens mij wel degelijk geld maar wil klaarblijkelijk geen risico’s nemen. Ondernemen is risico nemen maar dat doet deze firma dus niet terwijl hun order portefeuille goed is gevuld.

 4. Damen heeft zelf geen geld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *