AD | 900 Venezolanen sleutelen aan CRU

curac%cc%a7ao-refinery-utility-cru-voorheen-boo

Daags tevoren vlogen de eerste groepen Venezolaanse arbeiders met chartervliegtuigen naar Curaçao en namen hun intrek in het ‘hotel’ van de raffinaderij.

Willemstad – Het Isla Refineria Man Camp biedt dezer dagen onderdak aan circa 600 Venezolaanse arbeiders, terwijl er nog eens 300 elders ondergebracht worden.

Deze metaalbewerkers en technici voeren de komende twee tot vier weken groot onderhoud uit aan de Curaçao Refinery Utility.

De Curaçao Refinery Utility.(CRU), voorheen BOO-centrale, die een kwart van de Isla-raffinaderij beslaat, ligt sinds afgelopen zaterdag plat. Daags tevoren vlogen de eerste groepen Venezolaanse arbeiders met chartervliegtuigen naar Curaçao en namen hun intrek in het ‘hotel’ van de raffinaderij.

Het is de eerste keer in dertig jaar tijd dat er onderhoud van deze omvang wordt gepleegd, aldus Isla-woordvoerder Henny Barbolina. ,,Het is een grote logistieke operatie die sinds juli vorig jaar is voorbereid, in overleg en in samenwerking met de overheid.”

Het groot onderhoud was aanvankelijk gepland voor eind november 2016. ,,Door de onrust onder het personeel en de dreiging van stakingen, durfde de directie het toen niet aan om de benodigde versterking uit het buitenland te halen”, zegt Barbolina, die laat weten dat ook nu niet alles volgens plan verloopt. ,,Door de huidige problemen met de luchtverbinding met Venezuela – het uitvallen van vluchten van Insel Air – zijn momenteel nog niet alle gecontracteerde arbeiders op het eiland. De komen de dagen landen er meer chartervluchten.”

De komende twee weken wordt aan alle kanten van de CRU gesleuteld, gelast en geïnstalleerd. Pijpen en ijzerdelen die aan vervanging toe zijn worden vernieuwd, evenals vaten, afsluiters en andere onderdelen van de installaties. Intussen ligt ook de Crude Distiller-3 stil, voor een periode van vier weken. Ook deze installatie krijgt een flinke onderhoudsbeurt. ,,Met deze renovatie vertrouwen we erop duurzame verbetering te realiseren,” zegt Barbolina. ,,Hopelijk duurt het nog eens 30 jaar voordat er weer zo’n grootscheepse herstel- en vervangingsoperatie nodig is.”

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | 900 Venezolanen sleutelen aan CRU

  1. Werner Wiels overbetaald alleen Latinas. Geen latinos

  2. Abraham Mossel

    En Werner Wiels mag de cheque’s cq de contante betalingen regelen zodat er niet gefraudeerd word, deze Werner Wiels staat bekend als integer en volstrekt betrouwbaar.

  3. Dat zal de Chinezen deugd doen. Als al die technici maar geen commando’s zijn, die hier een film komen maken over de overname van Isla door China. U kunt zelf het scenario wel schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *