AD | ‘Aangifte tegen Dricoma bij OM’

‘Aangifte tegen Dricoma bij OM’ | Jeu Olimpio

Willemstad – Een groep burgers is bezig om samen met een advocaat bij het Openbaar Ministerie aangifte tegen groothandel Dricoma te doen naar aanleiding van de vervallen producten die bij een inspectie afgelopen vrijdag zijn gevonden.

De groep zal eer het zover is komende woensdag een manifestatie bij de groothandel organiseren.
Dat heeft Julius Koko, organisator van de manifestatie van vorige week tegen Joel da Silva de Goes van Goisco, tegenover deze krant verklaard.

,,Vorige week hebben wij een streep getrokken van ‘tot hier en niet verder’. Wij wilden toen excuses hebben van De Goes voor de vervallen producten die hij heeft verkocht. Een paar dagen daarna wordt er bij controle bij Dricoma 22.000 kilo vlees in beslag genomen. Wat wil men? Dit volk vergiftigen? Als er gemiddeld drie mensen zijn die samen een kilo vlees eten, dan heb je hier op het eiland circa 60.000 mensen die het risico lopen dat ze vergiftigd worden. Door aangifte tegen Dricoma te doen moet het OM de zaak wel gaan onderzoeken”, aldus Koko.

Het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), heeft in een schriftelijke verklaring gemeld dat er afgelopen vrijdag bij Dricoma is gecontroleerd. Daarbij is een partij vis, kip, kroketten en vlees aangetroffen waarvan de houdbaarheidsdatum in de periode 2008-2013 is verstreken. De dienst heeft ook een pallet yoghurt met vervaldatum 2013 aangetroffen. Er is een hoeveelheid van 22.000 kilo vlees van twijfelachtige kwaliteit meegenomen voor nader onderzoek, aldus de schriftelijke verklaring.

,,Dit keer accepteren wij geen excuses. Met de manifestatie willen wij laten zien dat er nu keihard opgetreden moet worden tegen zakenlieden die vervallen producten verkopen. Wij hebben al contact met twee advocaten die voor ons aangifte gaan doen. Hun namen worden later nog bekendgemaakt”, aldus Koko aan deze krant.

MEO heeft afgelopen vrijdag ook de groothandel EWT aan de Bombardiersweg gecontroleerd. Bij die zaak is een aantal kazen meegenomen voor nader onderzoek. De inspectie heeft daar verder geen producten aangetroffen die niet aan de regels voldoen.

Afgelopen vrijdag is een minimarket aan de Andres Belloweg na een inspectie gesloten. De minimarket heeft zich voor de vierde keer op rij niet gehouden aan de prijs voor de 22 producten in de makutu básiko (basismand).

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | ‘Aangifte tegen Dricoma bij OM’

 1. Dan moet je bij de ISLA gaan protesteren!!

 2. Dhr.Julius Koko succes je bevindt je nu in de hol v/d leeuw,niet terug deinzen.
  Er zijn grote belangen in gemoeid,maar het kan zo niet langer.
  Laat jouw niet uit het veld slaan.We staan achter jouw.
  Mevr.Goeloe MEO woordvoerder doet nu wat de autoriteiten op Curacao altijd hebben gedaan de grote bazen hand boven hun hoofd houden, ze beschermen.
  Het volk lieten ze in de steek.
  Onze gezondheidszorg is niet te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *