AD | Aanval op rechterlijke macht

Jamaloodin’s advocaten Eldon Peppie en Athena Sulvaran | Antilliaans Dagblad

Willemstad – George ‘Jorge’ Jamaloodin, veroordeeld voor uitlokking van de moord op politicus Helmin Wiels, is niet van plan om 28 jaar gevangen te zitten ‘voor iets dat hij niet heeft gedaan’. ,,Daarvoor is een eerlijke rechtspleging onontbeerlijk.”

Dat stelt advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, namens het verdedigingsteam van Jamaloodin. De verdediging zet in een opiniebijdrage elders in het Antilliaans Dagblad grote vraagtekens bij de rechter in deze zaak en het Hof van Justitie in het algemeen.

In zijn opinieartikel ‘Wie behoedt ons voor deze rechters?’ opent Sulvaran de aanval op de rechterlijke macht. ,,Een deugdelijke inhoudelijk onderbouwde motivering ontbreekt in het vonnis. Objectief vastgestelde en te controleren onjuistheden worden gewoon door het gerecht genegeerd”, meent de advocaat van Jamaloodin, die aangeeft dat ‘tegen rechterlijke willekeur niemand is opgewassen’.

,,Vanuit strikt juridisch oogpunt is het gebruik van het bewijs tegen Jamaloodin het meest kwestieus.” Daarvoor verwijst Sulvaran naar ‘drie gerenommeerde en hoog aangeschreven Nederlandse deskundigen’ die onafhankelijk van elkaar dezelfde conclusie getrokken.

,,Te weten, professor Ton Derksen, professor Peter van Koppen en mr. dr. Bas de Wilde. Deze deskundigenrapporten zijn tezamen met het feitenonderzoek van recherchebureau A Fondo integraal door de rechter onderdeel gemaakt van het procesdossier. Dat geeft de rechter de verplichting om hier op in te gaan. Echter, in het vonnis wordt opmerkelijk genoeg hierover met geen woord gerept.”

Reeds om die reden bevestigt Jamaloodins veroordeling van afgelopen vrijdag ‘dat er iets behoorlijk mis is’, aldus Sulvaran. ,,Jamaloodin is in de zaak Maximus vanaf het begin niet als onschuldig beschouwd of behandeld”, beweert de advocaat met grote stelligheid. Hij verwijst naar een persverklaring van het Hof waarin ‘Jamaloodin met naam en toenaam als moordopdrachtgever is aangeduid voordat hij überhaupt gedagvaard werd’.

,,Daarmee werd zijn lot op voorhand bezegeld. De individuele beroepsethiek van rechters had hem juist voor deze schending moeten behoeden. Beroepsethiek staat kennelijk niet erg hoog in het vaandel bij dit Hof.” Jamaloodin was al bij voorbaat publiekelijk veroordeeld als dader van de moord op Wiels, aldus het advocatenteam.

Meer over dit onderwerp, zie https://antilliaansdagblad.com/abonnees

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

2019 08 16 – Strafvonnis George Jamaloodin Maximus Helmin Wiels Moord by Black Lion on Scribd

2 Reacties op “AD | Aanval op rechterlijke macht

  1. Dat jamaloodin in hoger beroep gaat is alleen maar voordelig voor de opsporing. Des te dieper en langer kunnen ze graven.
    De zogenaamde 4e laag begint al zenuwachtig te worden. Dat zie je nu al bij de gaming sector. En als ze erg zenuwachtig worden, gaan ze fouten maken. Binnen niet al te lange tijd zal er iemand eieren voor zijn geld kiezen en gaan praten. Want het is als opgejaagd wild erg moeilijk om constant over je schouder te moeten kijken of er een jager in de buurt is. Het slot van het toneelstuk zal een heel verrassend einde hebben.

  2. Abraham Mossel

    Sulvaran is de hoofd rol speler in het komediante toneelstuk genaamd Peppie & Kokkie gaat op zeker nog honderden duizende $ verdienen met saboteren aan deze recht zaak, aangezien de echte opdrachtgevers deze zaak zo lang als mogelijk willen laten “jaren” duren, zodat zij de zaak zo kunnen volgen ( hoger beroep, cassatie, Europees gerecht Hof en op het laatst zijn eigen gemaakte galg) of zij wel of niet de kuierlatten moeten nemen om een gevangenis straf te ontduiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *