AD | Aanwezig bij geschillenregeling

Delegaties eilanden gaan naar Tweede Kamer

Willemstad – Zowel Curaçao, als Aruba en Sint Maarten zullen na het halfjaarlijkse Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) eind juni in Nederland, met speciale gedelegeerden aanwezig zijn bij de Tweede Kamervergadering over de Rijkswet Koninkrijksgeschillen (de geschillenregeling).

Het gaat om leden van de interparlementaire commissie die voorgezeten wordt door Ana-Maria Pauletta (PAR), samen met Statenvoorzitter William Millerson en de Statenleden Giselle Mc William (MAN) en Marilyn Moses (MP).

,,In die vergadering kunnen we onze mening naar voren brengen, maar niet meestemmen over het wetsvoorstel. Curaçao zal het wetsvoorstel verwerpen, Aruba gaat amenderen (dat wil zeggen aanpassingen aanbrengen) en Sint Maarten gaat mee met Aruba als de amendementen worden aangenomen, maar zal het voorstel verwerpen als dit niet gebeurt. Wat Aruba zal inbrengen is niet bekend. Aruba gaat uit van het standpunt dat er zoveel mogelijk bereikt moet worden met het voorstel dat nu op tafel ligt, want als het wetsvoorstel verworpen wordt, moet het hele proces opnieuw beginnen en dat vergt erg veel tijd. Curaçao wil het voorstel echter uit principe verwerpen, omdat Nederland zich niet aan de afspraken heeft gehouden”, zo legt Mc William nader uit.

Zo heeft Nederland het advies van de Raad van State (RvS) niet opgevolgd, die gepleit heeft voor het zoveel mogelijk creëren van draagvlak voor het wetsvoorstel.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Aanwezig bij geschillenregeling

  1. Curaçao wil het voorstel echter uit principe verwerpen, omdat Nederland zich niet aan de afspraken heeft gehouden”, zo legt Mc William nader uit.

    Want Curacao houdt zich aan alle afspraken toch?

  2. In 2o10 hebben we bewezen een oerdom crimineelm volk te zijn dat massaal stemde voor een regering waarvan drie (!) ministers tot langdurige gevangenisstraffen veroordeeld zijn of gaan worden.

    En dan verwacht dit corrupte boevennest een gelijke stem?

    Toon eerst eens war zelfreinigend vermogen! Gooi Stella van Rijn eruit, stop betalingen aan alle Tilly Pikeries en het gigantische geldverkwisten aan snoepreizen (8 statenleden naar een verkeersbeurs) en consultancy (de 20 miljoen van Wacko Werner Wiels!),

  3. En de Statenleden, zij snoepreisden voort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *