AD | ABC komt leerlingen tegemoet

ABC autobussen | Jeu Olimpio

Willemstad – ABC Busbedrijf zal verschillende wijzigingen doorvoeren in de dienstregeling om ervoor te zorgen dat alle kinderen op tijd op school kunnen zijn. Zo wordt de vertrektijd van de buslijn tussen Bándabou en Bándariba met een half uur vervroegd en komt er een shuttleservice van Otrobanda naar het centrum.

Die voornemens heeft het busbedrijf uitgesproken tijdens een overleg met verschillenden belanghebbenden uit de onderwijssector, waaronder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en onderwijsvakbond Sitek. Dat laat Wladimir Kleinmoedig van het ministerie van OCW desgevraagd aan deze krant weten.

De onderwijsvakbond voerde vorige week donderdag en vrijdag acties om aandacht te vragen voor de problemen in het schoolvervoer. Samen met vertegenwoordigers van schoolbusbedrijven en buschauffeurs blokkeerde Sitek vorige week de ingang van ABC Busbedrijf. De vakbond beklaagde zich onder meer over het feit dat veel kinderen met omwegen naar school moeten, dat de bussen vaak vol zitten en dat de vertrektijden van en naar Bándabou niet gunstig zijn voor de leerlingen. Daardoor zouden ze vaak te laat komen en op de terugweg lang moeten wachten.

De acties leidden ertoe dat de betrokken partijen om tafel zijn gegaan om de problemen en mogelijke oplossingen te bespreken. Tijdens het overleg kwam onder meer naar voren dat het busbedrijf al enige tijd geleden grotere bussen heeft ingezet op de route van Bándabou naar Otrobanda, om te garanderen dat er voldoende zitplekken zijn. Ook rijdt er sinds enige tijd in de middag een extra bus op deze route.

Nu blijkt dat dit niet volstaat, heeft ABC ook het voornemen uitgesproken om de tweede vertrektijd op de lijn van Westpunt naar Willemstad te vervroegen van 6.30 naar 6.00 uur. ,,Het is immers bekend dat passagiers afkomstig van Bándabou eerder dan 06.30 in de ochtend moeten vertrekken om op tijd op school of op het werk te zijn. Dit geldt tevens voor mensen die met de auto naar Bándariba rijden”, aldus Kleinmoedig.

Verder heeft het ABC Busbedrijf haar voornemens gedeeld om in de nabije toekomst shuttles in te zetten ter facilitering van het transport van leerlingen die vanuit Bándabou naar het centrum moeten voor school. Hoe dat precies vormgegeven zal worden, is nu nog niet duidelijk. ,,Binnenkort volgt meer informatie in dit kader”, zo is de boodschap.

Het ministerie van Onderwijs belooft zorg te blijven dragen voor ‘een verantwoord transport van leerlingen en studenten naar en van school’. Ouders en leerlingen die uitdagingen ondervinden met schooltransport worden daarom ook gevraagd contact op te nemen met de afdeling schooltransport van het ministerie te Bonbini Business Center aan de Schottegatweg Oost.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | ABC komt leerlingen tegemoet

  1. Tros op Curaçao

    Een half uur eerder bij de bushalte staan. Ipv. 5:30 dan om 5:00. En dan wachten tot de bus komt. Want die kan dus straks tussen 5:00 en 6:00 langs komen. De kinderen staan er wel, alleen wanneer precies de bus langs komt? O ja, een ding is zeker, de bus komt en als je die mist dan moet je de volgende nemen.. Leuk z’on wijziging van de dienstregeling. De wekker dus maar op 4:30 zetten, want de bushalte is 15 minuten lopen en we willen niet dat de kinderen te laat komen. O en nu de bus vroeger komt kan de school in Barber en Soto wel een half uur eerder beginnen. Tja die kinderen gaan nl met dezelfde bus mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *