30 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Actie tegen illegale bouw

HomeMediaAD | Actie tegen illegale bouw
Een recente Illegale diabaas afgraving op overheidsterrein| Foto Yves Guillaume Cooper
Een recente Illegale diabaas afgraving op overheidsterrein | Foto Yves  Cooper

Willemstad – Minister Suzy Camelia-Römer (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft in samenwerking met Domeinbeheer een campagne gelanceerd om illegale constructies op overheidsterreinen te bestrijden.

‘Tereno pa tur, pero na òrdu si!’ (voor iedereen een terrein, maar wel volgens de regels) is de slogan van deze campagne.  Tijdens een bijzondere persbijeenkomst waarbij de minister een tocht maakte langs verschillende illegale constructies, deed de bewindsvrouw gisteren uit de doeken wat de campagne precies inhoudt. Om illegale bouw tegen te gaan, heeft ze een zerotolerancebeleid (of nultolerantiebeleid, red.) geïntroduceerd.

Bestaande gevallen van illegale bezetting zullen worden geëvalueerd om vervolgens te bepalen of deze gevallen kunnen worden geformaliseerd.

,,Dit gebeurt natuurlijk altijd binnen de wettelijke kaders, volgens de regels en het beleid”, aldus de VVRP-minister.

,,Het illegaal bezetten van een stuk terrein is een ernstige zaak met nog ernstigere gevolgen voor het volk”, zo liet Camelia-Römer gisteren weten. ,,Wie overheidsgebieden illegaal bezet, staat bovendien planologische ontwikkeling die in het voordeel dient van de gemeenschap in de weg.” Lees verder op Antilliaans Dagblad

Bij elk geval zal moeten worden vastgesteld of het gaat om een reeds bestaande of een nieuwe constructie. Dit gebeurt op basis van gedetailleerde satellietfoto’s die van elk gebied op Curaçao zijn gemaakt en waarop alle constructies, straten en terreinen die op Curaçao zijn geregistreerd, zijn vastgelegd.

Met ingang van augustus wordt middels een informatiesessie de mogelijkheid gegeven om vrijwillig melding te maken van illegale bezetting en om op die manier in aanmerking te komen voor eventuele formalisering van het terrein.
Inmiddels is een website gelanceerd waarop informatie wordt gegeven over illegale constructie, het behouden van de openbare orde en de verschillende projecten van Domeinbeheer.

Als extra service is ook de nieuwe telefoonlijn 08001919 geopend voor informatie voor het publiek.
www.terenopatur.com

Bron: Antilliaans Dagblad

11 reacties

  1. @schijnAntonyMFK, je bedoeld zeker je vrienden S van R met de hand van de Raaf in haar broek. die behoren niet bij de afd BALLEN maar bij de afd $$$$$$$$$$. weet jij hoeveel land de MFK samen met land jatter Cooper MAN ,heeft achter over gedrukt in twee jaar tijd voor vrienden en familie, de honden lusten er geen brood van, en ook daar word niks aan gedaan. Ze hebben allemaal vrachtwagens vol met boter op hun hoofd.

  2. @LaStiwz
    Eigendom van de Nederlandse Antillen (is inmiddels opgeheven) of “Het Land”, dat wat we ons toe-eigenen onttrekken we van de ‘commons’, ‘iedereensland’, waar iedereen gebruik van maakt. Tegenwoordig is er amper nog land dat als commons kwalificeert. Als land niet in privé-bezit is, dan is er een overheid die een juridische aanspraak maakt op dit land. Vraag is of toe-eigening van land in overheid-bezit te rechtvaardigen is?

  3. Art. 1 lid 2:
    Voor zover uit deze wettelijke regeling niet anders voortvloeit, zijn alle delfstoffen eigendom van de rechtspersoon de Nederlandse Antillen.

    Los van het feit dat diabaas geen delfstof is art. 1.1) zijn de delfstoffen dus eigendom van de Rechtspersoon de Nederlandse Antillen. (Er zal wel ergens een aanvulling op deze wet zijn waarbij “de Nederlandse Antillen” vervangen moet worden door “Het land (ik blijf het lachen vinden HET LAND) Curacao).
    Eigendom van het Land, niet van de bevolking.

  4. Art. 1 lid 1 Mijnwet:
    Onder delfstoffen worden voor de toepassing dezer wettelijke regeling verstaan alle uit de bodem gedolven of op andere wijze uit de bodem gewonnen natuurlijke zelfstandigheden, met uitzondering van die zelfstandigheden die algemeen in de Nederlandse Antillen voorkomen.

    Volgens bovengenoemde definitie is diabaas dus geen delfstof.

  5. Volgens mij valt dit niet eens onder mevr. Camelia maar onder de minister van economische zaken, daar valt de mijnWet onder.

  6. Alle maar dan ook alle Curacaose bodemschatten behoren de Curacaoenaars toe.
    Het is van de zotte dat een paar ego-mensen zich het recht toe-eigenen op Curaçaose bodemschatten cq gemeenschappelijk bezittingen van de bevolking van Curaçao!

  7. Hier ben ik absoluut tegen. Dit is geen bestrijding maar legalisering. Alles maar dan ook alles wat illegaal gebeouwd is, moet met de grond gelijk worden plaat gemaakt. Idd een minister met ballen moet er komen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties