AD: Actie vakbond tegen UTS

De Geus legde gisteren tijdens een persconferentie weer uit dat de ontslagen nodig zijn om het bedrijf gezond te houden. FOTO'S JEU OLIMPIO

De Geus legde gisteren tijdens een persconferentie weer uit dat de ontslagen nodig zijn om het bedrijf gezond te houden. FOTO’S JEU OLIMPIO

Vakbond Sitkom: Persconferentie De Geus was ‘een idiotie’

De vakbond Sitkom van UTSwerknemers heeft voor vanochtend de 440 leden opgeroepen om vanaf 07.30 uur naar het kantoor van de SKS te komen om te praten over de situatie bij het telecombedrijf. Dat heeft voorzitter Emilio Brunken van Sitkom tegenover deze krant verklaard.

,,Wij willen met de leden overleggen over de vervolgstappen die er genomen worden”,

zo liet Brunken gisteren weten. De bond zal de leden adviseren om nog niet te tekenen voor het zogeheten vrijwillig ontslag zolang de voorwaarden daarvan niet duidelijk zijn.

De vergadering onder werktijd volgt op de persconferentie die UTS-directeur De Geus gisteren hield in het kader van de eerder aangekondigde 200 ontslagen die bij het telecommunicatiebedrijf zullen vallen. De Geus legde daarbij weer uit dat de ontslagen nodig zijn om het bedrijf gezond te houden.

Door de moderne technologie en de concurrentie van andere aanbieders zijn de inkomsten van het bedrijf sterk gedaald. Consumenten besteden als gevolg van de economische situatie ook minder geld aan de diensten die UTS te bieden heeft. De personeelskosten van UTS vallen in vergelijking met buitenlandse bedrijven hoog uit, zo liet De Geus weten. In het buitenland gaat 15 procent van de inkomsten op aan personeelskosten, voor UTS ligt dit percentage hoger dan 22 procent.

Indien 200 personeelsleden akkoord gaan met het zogeheten vrijwillig ontslag, dan is het in januari 2014 niet nodig om de werknemers gedwongen naar huis te sturen, zo liet De Geus weten. Volgens de directeur is er onder het personeel animo voor het vrijwillig ontslag. Hij vertrouwt er dan ook op dat werknemers voor deze optie zullen kiezen.

Vakbondsman Brunken kwalificeerde de persconferentie als ‘een idiotie’. De bondsman bestrijdt dat er onder de werknemers animo zou zijn voor het zogeheten vrijwillig ontslag.

,,Als een werknemer akkoord gaat met het zogeheten vrijwillig ontslag dan moet dat met instemming van beide partijen gebeuren. De bond heeft kennis genomen van het plan voor vrijwillig ontslag en heeft de directie van UTS geïnformeerd dat er nog afspraken gemaakt moeten worden over de formele afhandeling, de manier waarop dit ontslag handen en voeten moet krijgen.”

De voorzitter is niet te spreken over het feit dat de indruk wordt gewekt dat de bond akkoord ging met het vrijwillig ontslag. ,,De huidige regeling is in strijd met het cao van de werknemers.”

Volgens Brunken heeft een werknemer met een dienstverband van tussen de 0 en 5 jaar conform de cao een opzegtermijn van een maand. Voor mensen met een 20-jarig dienstverband geldt een termijn van 4 maanden. Die termijnen worden nu bij het huidige voorstel van de UTS-directie niet in acht genomen. De bond pleit ervoor om de werknemers tot ná de kerst de mogelijkheid te geven om na te denken of ze wel of niet vrijwillig ontslagen willen worden.

Bij de persconferentie kondigde De Geus ook aan het Surinaamse bedrijf Unica te gaan verkopen. De investering in dat bedrijf bleek niet rendabel. De investering van 5 miljoen dollar die UTS in CTX deed, wordt binnenkort terugverdiend met de verkoop van de aandelen daarvan. Ondanks de bezuinigingsmaatregelen is er volgens de directeur voor UTS een rol weggelegd om de economie een impuls te geven.

De Geus verwacht dat het project van circa 300 miljoen gulden om huishoudens van een fiberaansluiting te voorzien, het zogeheten ‘fiber to the home’, werkgelegenheid voor onder anderen aannemers zal opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *