AD | Adriaens aan BTP: ‘Maak haast met regels E-gaming’

Positieve reactie Chata | Foto Persbureau Curacao

Adriaens aan BTP: ‘Maak haast met regels E-gaming’ | Foto Persbureau Curacao

Willemstad – Minister Maurice Adriaens heeft Bureau Telecommunicatie en Post (BTP) opgedragen om haast te maken met de regulering van E-gaming.

Adriaens is momenteel met een delegatie van BTP op dienstreis in Nederland en heeft een bezoek gebracht aan het bedrijf Gaming Laboratories International (GLI), dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van audits op gokprogramma’s en gokapparatuur.

E-gaming is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een belangrijke sector die voor veel werkgelegenheid zorgde en veel inkomsten genereerde voor de Landsregering. Maar steeds meer landen zijn eisen gaan stellen aan de regulering van deze sector en de instelling van een onafhankelijke regulator die bedrijven moet controleren die E-gaming via internet aanbieden.

Aangezien Curaçao geen regulator heeft, hebben inmiddels verschillende bedrijven het eiland weer verlaten, met alle nodige gevolgen voor de werkgelegenheid en de Landskas.

Dit was weer voor het Land aanleiding om BTP te verzoeken om in samenwerking met Justitie een voorstel uit te werken voor regulering van de sector. BTP en Adriaens geloven dat Curaçao veel te bieden heeft aan bedrijven in deze sector, waaronder goede kabelverbindingen, de internet exchange en aantrekkelijke fiscale wetgeving in de E-zone.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dossier Gokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *