AD | Adriaens naar Staten

Adriaens kreeg vorig jaar bonus toegekend Airport Holding. Officieel loopt zijn contract op 1 juni af | FOTO Antilliaans Dagblad

Directeur van Curaçao Airport Holding (CAH) Maurice Adriaens naar de Staten | FOTO Antilliaans Dagblad

Willemstad – Directeur van Curaçao Airport Holding (CAH), Maurice Adriaens, zal volgende week maandag in de Staten zijn voor een vergadering met de Centrale Commissie. Dat heeft het parlement gisteren laten weten.
In februari maakte minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling (PAIS) bekend dat het contract van de CAH-directeur niet zou worden verlengd. Hierna ontstond een waar gevecht in de media tussen de partij waar Palm lid van is en Adriaens.

Volgens PAIS functioneert de directeur van de holding niet zoals het hoort en zou hij niet genoeg hebben gedaan om de gestelde doelen voor de luchthaven te bereiken. Aan de andere kant zou CAH te veel tijd en geld besteden aan het ontwikkelen van het Airport City-concept zonder dat dit vruchten afwerpt. Volgens Adriaens zitten er echter politieke redenen achter het niet verlengen van zijn contract.
Verschillende Statenleden – zoals de fracties van PAR en MAN en ook onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang – plaatsten vraagtekens bij de actie van de regering en dienden een verzoek in voor zowel een openbare Statenvergadering als een Centrale Commissievergadering over CAH.

,,De directeur van Curaçao Airport Holding heeft in feite aangegeven dat de argumenten van de Economieminister niet op waarheid berusten”,

zo schreven Leeflang, Armin Konket (PAR) en Hensley Koeiman (MAN) in een brief aan Statenvoorzitter Mike Franco (PAIS).
Volgens het drietal beïnvloedt hetgeen is gebeurd op negatieve wijze het imago van Adriaens, alsook het imago van het bedrijf en dat van de minister en de regering. Op dezelfde dag dat een verzoek werd ingediend voor een Centrale Commissievergadering met Adriaens, hebben Konket, Koeiman en Leeflang ook een verzoek ingediend voor een Openbare Statenvergadering met minister Palm.

Voor deze vergadering is nog geen oproep verschenen. De Centrale Commissievergadering met Adriaens – over het functioneren van CAH – vindt maandag 9 maart, om 9.00 uur plaats.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Adriaens naar Staten

  1. ‘Volgens het drietal beïnvloedt hetgeen is gebeurd op negatieve wijze het imago van Adriaens’?

    Iemand die zo baantjesziek is dat hij zich vrijwillig aansluit bij de FOL met de corrupte kopstukken Anthony Godett en Ben Komproe (beiden voor corruptie veroordeeld) en de mafiosi Nelson Monte en Richard Salas kiest zelf voor een negatief imago.

    Met zo’n verleden zou Adriaens door geen enkele screening van een overheids NV moeten kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *