AD | Advocaat Vaders ter discussie

Mogelijke nieuwe belangenverstrengeling voor mr. Marije Vaders behandeld

Willemstad – Morgen dient er een bijzondere rechtszaak, waarin de mogelijke belangenverstrengeling van advocaat Marije Vaders aan de kaak gesteld wordt in de zaak Wilhelmina.

Deze zaak betreft de aangifte van MAN-Statenlid Yaël Plet tegen Charles Cooper en Gerrit Schotte (beiden MFK). Beiden worden verdacht van omkoping en poging tot omkoping van een of meer Statenleden. Vaders vertegenwoordigt zowel Cooper als Schotte.

De rechter zal zich morgen buigen over de vraag of zij voor beide politici kan optreden. Op de rol over deze rechtszaak staat dat het gaat om een verzoek art. 43 Wetboek van Strafvordering. Dit artikel gaat over de toevoeging van een raadsman.

Op 28 april vond een inval plaats in zowel het huis van Schotte als dat van Cooper.

Poging tot omkoping en daadwerkelijke omkoping zijn strafbaar voor zowel de omkoper als degene die zich laat omkopen. Als het om Statenleden gaat, personen die van het volk het mandaat gekregen hebben de regering te controleren en wetten te maken, is omkoping een ernstig vergrijp.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Advocaat Vaders ter discussie

 1. @Meloen

  Thanks

 2. Joep Meloen

  De enige manier is dan dat Cooper is omgekocht door Schotte en dan heb je dus wel belangenverstrengeling. Dat Cooper daarna Plet heeft proberen om te kopen is een ander verhaal.

 3. @ J

  Beiden worden van hetzelfde verdacht. Kunt u die belangverstrengeling toelichten ?

 4. Mw Vaders wil iets te graag advocaat van de Duivel zijn.. jammer

 5. Als het maar geld oplevert voor mw, dan maken we ons niet zo druk om belangenverstrenging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *