AD | Advocatenpaar Knoops afwezig

Alle leden van team van Babel advocaat Geert Jan Knoops verhinderd? | Foto archief

Willemstad – Gert-Jan Knoops, aan het hoofd van het verdedigingsteam van Schotte, en zijn echtgenote Carry Knoops-Hamburger zouden gisteren in eerste instantie samen met Lizaima da Costa Gomez de verdediging voeren.

Op het laatste moment werd het echtpaar echter verhinderd en was Da Costa Gomez genoodzaakt alleen te pleiten. Knoops en Knoops-Hamburger werden dinsdag geconfronteerd met een plots opgekomen dwingende oproep van het Internationaal Strafhof te Den Haag om op 15 en 16 januari ter terechtzitting te verschijnen in verband met een beslissing over een door hen ingediend verzoek tot tussentijdse schorsing van het voorarrest, dan wel een algehele vrijspraak van Charles Blé Goudé, de oud-minister van Ivoorkust, die werd vervolgd door het Internationaal Strafhof te Den Haag.

Het echtpaar Knoops is sinds 2014 werkzaam als respectievelijk lead counsel en legal assistant in het verdedigingsteam van Blé Goudé. Bij zitting van 15 januari 2019 is laatstgenoemde vrijgesproken en hebben de aanklagers direct na de uitspraak hoger beroep aangekondigd en een zitting aangevraagd om te reageren op de invrijheidstelling. Deze zitting is dinsdag aangevangen en het echtpaar Knoops moest daarbij aanwezig zijn.

Omboeken of wijziging van hun vlucht naar Curaçao bleek niet meer mogelijk te zijn omdat alle vluchten volgeboekt zijn, zo staat in een verklaring van Da Costa Gomez aan de pers.

,,Dit houdt in dat de heer en mevrouw Knoops niet meer in staat zijn om tijdens de behandeling van het verzoekschrift op 18 januari het woord te voeren. Ondergetekende (Da Costa Gomez, red.) zal mede namens de heer en mevrouw Knoops voor verzoekers het woord voeren.”

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Advocatenpaar Knoops afwezig

  1. Ik zou zeggen voor niks gaat de Zon op. Zeker hier in Curaçao.

  2. Koops weet dat GS geen centjes meer heeft en hij zit al in Bon Futuro.
    Opvallend hoe vaak GS van advocaat wisseld. Was me Vaders niet genoeg en Peppie en Kokkie.
    Nu weer een onbekende advocate als Da Costa Gomez. Zal nog geen hoog tarief vragen en wil ook naam maken?

  3. Abraham Mossel

    Zoals ik eergisteren al zij, er is of geen geld meer in kas bij Gerrit de Raaf of Knoops heeft de handdoek in de ring gegooid, Knoops verliest de laatste tijd het ene proces na het andere proces, hij laat zich ook weinig meer bij de politiek getinte NPO praat ( ouwe hoer ) progamma’s zien met die aangetrouwde dwerg die op een kussentje moet zitten om bovenuit de praat tafel te komen bij Jenek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *