28 C
Willemstad
• vrijdag 29 maart 2024

Extra | Journaal 28 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, March 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, March 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Aftrap van summit ‘Invest in Willemstad’

HomeMediaAD | Aftrap van summit ‘Invest in Willemstad’
De summit ‘Invest in Willemstad’ | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De summit ‘Invest in Willemstad’ is gisteren van start gegaan met een bustocht door de vier Unesco-districten van Willemstad: Punda, Otrobanda, Scharloo en Pietermaai.

In elk van de wijken werden de deelnemers ontvangen door de voorzitter van de wijk, die met hen een korte wandeling maakte en vertelde over de geschiedenis, cultuur en economische ontwikkeling in het gebied. Eind van de middag was er een kennismakingsreceptie in Fort Nassau, met – zoals de organisatie het beschrijft – ‘een fantastisch uitzicht op Willemstad op de tijd dat de zon ondergaat’.

Vandaag begint het programma ‘formeel’ met lezingen in het Maritiem Museum, wijkpresentaties in Villa Maria en een receptie in Fort Amsterdam. De officiële opening van de summit wordt verricht door premier Eugene Rhuggenaath en de Nederlandse delegatieleider Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), die optreedt als de dagvoorzitter, bijgestaan door master of ceremony Jefka Martina.

Zij sturen de rest van het dagprogramma aan, dat verder gaat met een welkom door de voorzitter van de Kamer van Koophandel, Billy Jonckheer. Daarna volgt een interview met minister van Economische Ontwikkeling Giselle Mc William (MAN) en minister Quincy Girigorie (PAR) als plaatsvervangend minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijk Planning.

Halverwege de ochtend horen de participanten twee korte verhalen: over waarom Corendon veel potentie in Curaçao ziet en van Bob Pinedo – een internationaal vermaard oncoloog en Curaçaoënaar – waarom hij een kankerpreventiecentrum op Curaçao heeft gevestigd. Na de pauze is er een video over de wijken, waarna de voorzitters van deze wijken een korte uitleg geven hoe het gaat met de wijk en wat de verwachtingen voor de toekomst zijn.

Daarna is het tijd voor dagvoorzitter De Boer om samen met de zaal de wijkvoorzitters aan de tand te voelen. In Villa Maria heeft elke wijk zijn eigen zaal. Hier heeft men de gelegenheid om in gesprek te gaan met de voorzitter van de wijk en lokale participanten. Er is ook meer informatie over de potentiële investeringsobjecten in de betreffende wijk.

Na de lunch is het tijd voor drie korte verhalen van investeerders/pioniers die in Willemstad begonnen zijn met restaureren en opknappen van panden. Daarna is het tijd voor presentie van projecten in Punda, Scharloo en Otrobanda. Er is een panel waaraan vragen gesteld kunnen worden over de ontwikkelingen in Willemstad en haar districten.

Na afloop van het panel is er gelegenheid voor netwerken, afspraken, Business to Business (B2B) en het bezoeken van de investeringsobjecten. Voor B2B is er ook een ruimte bij het Avila Beach Hotel (het Koetshuis) beschikbaar. ’s Avonds is er een uitnodiging bij de gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout, die de gasten ontvangt in de tuin met ‘een fantastisch uitzicht’ over de ingang van de St. Annabaai en de pontjesbrug.

Zaterdag wordt het summit-programma vervolgd.

Bron: Antilliaans Dagblad

15 reacties

  1. @Erick : eens dit is weer een van de “goede bedoelingen projecten” waarop niemand kritiek op mag leveren omdat je anders negatief bent. Op de reizen naar China voor Isla mocht niemand kritiek leveren omdat de mogelijke baten enorm waren, op de financiële injectie voor Insel air mocht niemand kritiek leveren omdat omvallen geen optie was. Zolang wij op dit eiland niet transparant willen zijn als het om geld zaken gaat, zullen er altijd mensen opduiken die een flinke greep uit de kas maken

  2. @CR. Ik heb niets aan aanames. Maar in dit geval maak ik een uitzondering. Ik neem aan dat u 1 van de beste stuurlui aan wal bent en ga er van uit dat het schip veilig aanlegt in een haven.

  3. Heb al maanden geleden geschreven aan het ministerie voor economische ontwikkeling met de vraag voor informatie, geen antwoord. Op zijn minst hadden ze me kunnen zeggen dat er een summit is. In de tussentijd ben im aan het kijken naar andere lokaties voor mijn produktie bedrijf.

  4. @Gerard: op de website staat een tarief voor “aanbieders van diensten en producten” (dat omvat zowat alles) van 250 ANG. Een congres van 3 dagen kan met 250ANG deelnemers fee nooit break even draaien. Het valt mij ook op dat er nergens om de website een begroting staat dus ga er vanuit dat er een aantal lokale consultants weer goed uit de kas hebben mogen snoepen

  5. @CR, op de website van de organisatie lees je dat deelname aan het congres voor een investeerder 900 euro kost exclusief reiskosten.

  6. Summit. Summit.
    Volgens mij is een summit een top.

    Een top van een berg, een top van een bijeenkomst.

    Snel denk ik dan: een top bijeenkomst op Curacao voor investeerders.
    Als het werkelijk een TOP bijeenkomst zou zijn dan zouden er grote hotelketens op af moeten komen, de Riu’s, de Hiltons,of grote oliemaatschappijen zoals Shell, Exxon of Total.

    Neen, wie zijn de sprekers op deze summit: “Na de lunch is het tijd voor drie korte verhalen van investeerders/pioniers die in Willemstad begonnen zijn met restaureren en opknappen van panden. ”

    Wat een summit zeg. Dat doe ik al jaren. (en met zeer veel succes). Echter, ik zie mij echt niet als een spreker op een summit. Zelfs ik ben summit onwaardig.

    Op een summit spreken de Obamas, de Merkels, de Phillipsen, de Zuckerbergs, en niet Peter Jansen uit Schubbekutteveen.

    Summit. Hhahahahahahaha

  7. als die ondernemers uit Nederland niet eens in staat zijn om een congres bijdrage te betalen, verwacht dan niet dat ze in staat zijn om in Curacao te investeren. Ik spreek hier uit ervaring met soortgelijke initiatieven zoals de isla reisjes naar China, north sea jazz waar jan en alleman wordt ingevlogen en zo zijn er tal van anderen. De overheid moet zich bezighouden om hun basis taken op orde te hebben, dan komen de investeerders vanzelf

  8. Aan aannames heb ik niets @CR.
    Initiatieven nemen en organiseren kost geld. En iemand moet de rekeningen betalen. Niets voor niets.

  9. “Worden er initiatieven genomen is het niet goed. Worden er geen initiatieven genomen is het ook niet goed.”
    Wie betalen al deze initiatieven? Curacao kennende (Isla tripjes China, North Sea Jazz festival) draait de belastingbetaler hier altijd voor op. Altijd leuk om pro actief iets te organiseren als iemand hiervoor de rekening mag betalen.

  10. Allemaal weer fantastisch maar als er geen airlift is heb je weer niks aan de hotel kamers. En wijken opknappen moeten we zelf doen.
    Corendon heeft alleen een bestaande plek weer in gebruik genomen.
    Bob Pinedo hoe mooi het ook is brengt geen geld maar kost alleen maar geld. Of hij moet buitenlandse toereisten gaan behandelen.
    Dus hotel kamers erbij regel dan ook airlift en verkoop Curacao in Europa.
    Zorg dat er geen negatieve publicaties in de europese pers kunnen en komen. zorg dat roeristen niet worden beroofd doodgereden of worden gekidnapped of vermoord.
    Regel opleiding / mentaliteits verandering dat locale werknemers ook service aan mensen willen geven.
    En begin op de airport bij immigratie. Welcome to Curacao I hope you have a nice stay….

  11. lekker hoor een vrijblijvend snoepreisje nu de dagen in Nederland weer donker worden. Ik neem aan dat de Curacaose overheid dus de belasting betaler indirect voor alle kosten opdraait?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties