AD | Akkoord Corendon en Divi Divi rond

Corendon In samenwerking met Divi Divi Air naar Aruba, Sint Maarten en São Paulo

Willemstad – De kogel is door de kerk: Divi Divi Air en Corendon gaan definitief samenwerken en openen nog voor het einde van het jaar directe lijnen naar São Paulo en Sint Maarten.

Dat bevestigt eigenaar van Corendon Atilay Uslu desgevraagd tegenover deze krant.

Vanaf 10 december zullen de reisorganisaties vijf keer per week naar Sint Maarten vliegen met een Boeing 737-800 en vanaf 15 december zullen er met datzelfde toestel twee vluchten per week worden uitgevoerd tussen Curaçao en de Braziliaanse stad São Paulo.

Dat laatste gebeurt in opdracht van vijf verschillende touroperators uit het Zuid-Amerikaanse land en met ondersteuning van de Curaçao Tourist Board (CTB). Het toeristenbureau zal gaan faciliteren tussen de touroperators, Corendon en Divi Divi. En er zal een vertegenwoordiger worden aangesteld in Brazilië die het aanspreekpunt moet vormen voor de touroperators aldaar, zo legt directrice van Divi Divi Air, Germaine Durand, uit.

Er ligt volgens Durand al een tentatief vluchtschema op tafel. Maar dat moet eerst nog worden afgestemd met de autoriteiten, voordat de definitieve vertrekdagen en -tijden bekendgemaakt worden.

Wat betreft de vluchten naar Sint Maarten, wordt er nog gewerkt aan een zogenaamd ‘Block Space Agreement’, waarbij Insel Air tekent voor een vaste hoeveelheid stoelen in het vliegtuig. Als dit inderdaad doorgaat, dan zullen de vluchten naar het Bovenwindse Eiland op basis van een ‘codeshare agreement’ worden uitgevoerd, waarbij zowel Insel als Divi Divi een eigen vluchtnummer krijgen voor dezelfde vlucht.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *