AD | Alleen Schotte voor de rechter

Morgen alleen regiezitting Ex-premier Gerrit Schotte.  Zijn partner mr. Cicely Van der Dijs volgt later

Morgen alleen regiezitting Ex-premier Gerrit Schotte. Zijn partner mr. Cicely Van der Dijs is uitgesteld na bezwaar | Foto MFK

Willemstad – In de regiezitting van de zaak Babel zal morgen alleen Gerrit Schotte verschijnen. De zaak tegen zijn partner Cicely van der Dijs is uitgesteld.

Dat bevestigt woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie (OM). De advocaat van Van der Dijs heeft bezwaar aangetekend tegen haar dagvaarding. Een bezwaar moet volgens de regels behandeld worden voordat er verder kan worden gegaan. Dat betekent volgens Serphos dat de uitspraak over het bezwaar moet worden afgewacht.

Naar verwachting zal omstreeks eind maart bekend zijn of de dagvaarding van Van der Dijs standhoudt. In ieder geval verandert inhoudelijk niets aan de zaak, aldus Serphos.

,,Het is aan de rechter om te bepalen wanneer daarna de behandeling verder gaat”, zegt de OM-woordvoerder.

Oud-premier Schotte wordt in de Babelzaak verdacht van witwassen van geld, valsheid in geschrifte, omkoping en overtreding van de telecomwetgeving (het bezit van zogenoemde jammers, die volgens de wet verboden zijn).

Van der Dijs wordt witwassen van geld, valsheid in geschrifte en overtreding van de telecomwetgeving ten laste gelegd. Tijdens een regiezitting wordt een planning gemaakt voor de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Alleen Schotte voor de rechter

  1. Zie ze eens zitten met hun fake smiles, de gesjeesde MAVO fraudeur en het domme blondje waar Schotte alleen bij is om het geld van haar vader, net als Schottes vorige schoonvader Salas. Toen die in financiele problemen raakte en doodziek werd, ruilde Schotte hem snel in voor domme van der Dijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *