AD | Amsterdam verwelkomt studenten

De ontvangst in de raadzaal met locoburgemeester Kajsa Ollongren © Carly Wollaert

Amsterdam – De Caribische studenten die Amsterdam als studiestad hebben gekozen zijn donderdag door wethouder/locoburgemeester Kajsa Ollongren in de indrukwekkende raadzaal van het stadhuis verwelkomd.

,,Jullie maken een nieuwe stap in je leven in een vreemde stad. Dat is voor iedereen een grote stap. Alles is nieuw, een beetje eng, maar vooral spannend. Ik kan jullie geruststellen: jullie zullen de stad snel leren kennen en je ook heel snel Amsterdammer voelen. Jullie zullen het in het begin zo druk hebben dat er niet veel tijd is voor heimwee”, aldus Ollongren die weet wat de nieuwkomers doormaken want ‘ik heb zelf in Parijs gestudeerd waar ik niemand kende’.

,,Ik ben hier om te laten zien hoe welkom jullie zijn. Vanaf nu zijn jullie Amsterdammer en verrijken jullie de stad met jullie verhaal, jullie ervaringen en jullie persoonlijkheid. Leer en geniet”,

aldus de locoburgemeester. Ceremoniemeester Tanja Fraai interviewde de nieuwkomers over hun verwachtingen, young professional Edion Wallé deelde zijn kennis van het studentenleven in Nederland, mentoren vertelden dat zij er zijn om de eerstejaars te helpen een goede start te maken waarna het officiële deel werd afgesloten met een quiz over wat de landen van het Koninkrijk verbindt.

De verwelkoming werd afgesloten met een borrel en informatiemarkt. De bijeenkomst werd bijgewoond door directeur van het Curaçaohuis Ann Groot-Philipps en de Gevolmachtigde ministers Juan David Yrausquin (Aruba) en Henriette Doran-York (Sint Maarten).

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *