AD | Annabaai passé voor cruises

De kades in Otrobanda moeten opgeknapt worden.

De kades in Otrobanda moeten opgeknapt worden.

Willemstad – Het Schottegat en de Sint Annabaai spelen geen rol in de toekomst van de cruisemarkt: het binnenwater is te veel vervuild en grote cruiseschepen kunnen steeds moeilijker de haven binnenvaren.

Wel moeten de kades en scheepswerven van Otrobanda verbeterd worden: het deel tussen de Emmabrug en de Julianabrug, dat bestemd is voor kleinere cruiseschepen en megajachten. Dit wordt aanbevolen door het Rotterdamse adviesbureau Maritime & Transport Business Solutions (MTBS) in het onlangs gepresenteerde havenbeleidsplan. Om het cruisetoerisme uit te breiden is een tweede megapier van belang, maar ook het binnenhalen van een cruiselijn die Curaçao als thuishaven heeft.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Annabaai passé voor cruises

 1. @ Maurice. Hoeveel cruisehavens heb je gezien ?
  De uitdrukking “megapier” voor een betonnen plateau van 25 meter lang is een beetje overdreven. Ga anders eens een kijkje nemen in Puerto Rico, St. Thomas of St. Maarten.

 2. @Maurice

  Jammer om iedereen over één kam te scheren wat niet getuigt van enig empatisch vermogen+realiteitszin.

 3. Jammer, want de Annabaai binnenvaren is een heel bijzondere ervaring voor toeristen.

  Van de andere kant: de looproute van de Megapier door het Riffort is ook erg mooi.

  De Heer heeft ons eiland helaas het domste volk van de Caribbean gegeven maar dat wel gecompenseerd met de mooiste cruisehaven van de Caribbean!

 4. Toch is het een heel aparte ervaring om met zo’n groot schip de Annabaai in te varen, met uitzicht over de hele stad en het halve eiland. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

 5. En in de tussen tijd maakt niemand zich druk om de troep die allllll jaren daar ligt op te ruimen en bij te houden!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *