AD | Nederlanders zoeken met de kerstdagen de zon op

Qua vliegreizen is Curaçao koploper bij Corendon. Bonaire staat nummer twee

Nederlanders willen de kerstvakantie graag doorbrengen op een bestemming waar de zon schijnt. Daarvoor zijn ze bereid om wat verder te reizen, merken reisorganisaties.

Bij Corendon en TUI is het aantal boekingen voor zonreizen met de kerstdagen iets gestegen. Qua vliegreizen is Curaçao koploper bij Corendon. Bonaire staat bij die reisorganisatie op nummer twee, gevolgd door de Canarische eilanden.

De Spaanse eilandengroep staat bij reisaanbieder TUI juist bovenaan. Daar is Curaçao de tweede zonbestemming en Kaapverdië nummer drie. De Nederlandse toerist trekt ook weer naar Egypte, nadat de boekingen daar een paar jaar waren achtergebleven.

Stedenreizen

Mensen willen niet verder dan zo’n 500 kilometer rijden vanaf Utrecht
ANWB-woordvoerder

Volgens TUI blijven sneeuwreizen ook populair in de kerstvakantie. Oostenrijk is de op een na populairste bestemming bij de grootste touroperator van Nederland. Tegelijkertijd zijn stedentrips binnen Europa populair.

De Spaanse steden doen het daar goed, hoewel de populariteit van Barcelona wel iets heeft geleden onder het politieke gekrakeel rond Catalonië. Ook Londen is bij TUI nog populair.

Bij de ANWB, waar meer autovakanties worden aangeboden, zijn de stedenreizen naar Duitsland en België populair. ,,Mensen willen niet verder dan zo’n 500 kilometer rijden vanaf Utrecht”, licht een woordvoerder toe. Ook steden als Parijs en Londen zijn favoriet, maar naar die bestemmingen nemen we liever de trein.

Passé

De kerstmarkt lijkt in ieder geval passé als bestemming. ,,Daar bieden wij geen reizen meer naar aan”, laat de ANWB weten. Ook TUI doet dat niet, maar een woordvoerder suggereert dat Nederlanders kerstmarkten vooral op eigen houtje bezoeken.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *