AD | Asjes trekt zich terug

Ook Werner Wiels niet langer kandidaat-secretaris PS

Asjes gaat de strijd aan met Joseph

Premier Ivar Asjes en rechterhand Werner Wiels (PS) trekken zich terug voor bestuursverkiezingen Pueblo Soberano wegens gebrek transparantie

Willemstad – Premier Ivar Asjes en Werner Wiels hebben zich teruggetrokken als kandidaat-voorzitter c.q. secretaris voor de bestuursverkiezingen van Pueblo Soberano van morgen.
Wiels maakte zijn besluit eerder op de dag al bekend en Asjes kondigde zijn beslissing later op zijn Facebookpagina aan.

,,Nadat ik alles beluisterde en analyseerde wat zich vanaf 27 juli heeft voorgedaan, heb ik de afgelopen dagen diep nagedacht en kan ik niet anders dan concluderen dat het hele verkiezingsproces om tot een nieuw bestuur te komen voor Pueblo Soberano, niet op een schone, transparante manier is gelopen op basis van fair play”,

zo schrijft de minister-president op zijn pagina.

Volgens de premier kan het niet zo zijn dat de verkiezingen gecoördineerd worden door de huidige voorzitter (Edward Joseph, red.) terwijl hij zelf kandidaat is voor een tweede termijn als voorzitter.

,,Sterker nog: de leden hebben zelf vooraf gevraagd om een onafhankelijke commissie te benoemen om het hele verkiezingsproces op een correcte en onpartijdige manier aan te pakken, maar daar is geen gehoor aan gegeven.”

De minister-president verklaarde zich bereid om zich in de toekomst kandidaat te stellen voor welke functie dan ook in de politieke beweging ‘zolang er voor iedereen de garantie is dat het proces zich voltrekt op een democratische, schone en transparante manier en op basis van fair play’.

In zijn post pareerde de premier de kritiek dat hij niet voldoende tijd zou hebben voor het voorzitterschap.

,,De voorzitter doet het werk niet in zijn eentje, er is een team van in totaal elf personen, hij moet het begeleiden en het werk coördineren.”

Ook herinnerde de minister-president eraan hoe Helmin Wiels hem in 2010 voordroeg om Statenvoorzitter te worden, de tweede plaats op de verkiezingslijst toevertrouwde en hem ook voordroeg voor het premierschap.

Werner Wiels gaf in de brief waarin hij zich terugtrekt, verschillende redenen hiervoor op. Ook hij geeft aan geen vertrouwen te hebben in het verkiezingsproces:

,,Ik heb er geen vertrouwen in dat het verkiezingsproces schoon, transparant en objectief verloopt. Ik heb tot op vandaag geen enkel document ontvangen met de informatie dat een onafhankelijke commissie de verkiezingen begeleidt.”

Het verkiezingsproces is verkeerd gelopen en de resultaten ervan kunnen dan ook niet erkend worden, zo stelt hij.

,,De verkiezingen zijn een farce.”

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Asjes trekt zich terug

 1. Laatst werden alle ministers en Statenleden uitgenodigd voor een bezoek aan de hemel. Uiteraard ging men op de uitnodiging in. Men dacht ook: de reis duurt lang, dus de daggeldvergoeding is dan aantrekkelijk.
  Na aankomst werd het gezelschap opgewacht door Petrus. Na de gebruikelijke plichtplegingen en de diverse introducties, werd het gezelschap een lunch aangeboden.
  Na de lunch stond een rondleiding door de hemel op het programma. Het hele gezelschap in de bus en de hemel werd doorkruist.
  Op een gegeven moment kwam men aan bij een enorm gebouw. De bus stopte en men werd verzocht uit te stappen voor een rondleiding door het gebouw. De gids wachtte het gezelschap op en nadat iedereen zich in de hal had verzameld, begon de gids met de rondleiding.
  De deur ging open en men ging een enorm pakhuis binnen met allemaal rekken met daarin klokken en onder die klok een naam en land. Men vroeg zich af wat dat te betekenen had, maar eigenlijk durfde niemand dat te vragen. De gids zei uiteindelijk, toen hij al die vragende gezichten zag: de betekenis van de klokken is het volgende: de klokken in deze hal vertegenwoordigen alle mensen op aarde. Zodra je geboren wordt, wordt er een klok neergezet met je naam en land er onder. Iedere keer als je een leugen vertelt, gaat de grote wijzer van de klok één positie vooruit totdat het je tijd is.
  Het gezelschap liep langs de schappen en uiteindelijk vroeg Asjes aan de gids waar de namen waren van de Curaçaose ministers en Statenleden, want ze hadden overal gekeken maar ze hadden die niet ontdekt.
  De gids zei toen tegen Asjes en het gezelschap: Dat klopt dat je ze hier niet ziet, want we gebruiken die klokken achter in de hal als ventilatoren….

 2. Oh shit… En dat is de partij die ons land vooruit moet helpen en de meeste ministers levert…. We zijn aan de goden overgeleverd. Afrikaanse toestanden…

 3. jaja, is me wat.

 4. Wat een gotspe: De man die als Statenvoorzitter een Statenmeerderheid letterlijk buitensloot, via een vervalst document minister-president is geworden, voortdurend informatie achterhoudt voor de Staten en een onderzoek van de Ombudsman heeft gesaboteerd, werpt zich opeens op als hoeder van democratie, transparantie en fair play. Kan het nog ongeloofwaardiger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *