AD | Asjes: Waarde biodiversiteit

Asjes tijdens zijn voordracht op het LGO-forum |  FOTO AMARCELLY MARTIS

Premier Ivar Asjes tijdens zijn voordracht op het LGO-forum op Tortola | FOTO AMARCELLY MARTIS

Willemstad – De landen en gebieden overzee (LGO) moeten meer prijsgeven van de grote waarden die zij in zich dragen, zoals bijvoorbeeld de enorme biodiversiteit die er aanwezig is, maar ook de enorme betekenis van de regionale hub-functie.

Dat heeft premier Ivar Asjes (PS) naar voren gebracht tijdens zijn bezoek aan het eiland Tortola van de Britse Maagdeneilanden, waar hij deelnam aan het ‘Overseas Countries and Territories- European Union Forum (EU-LGO Forum)’ en de ministeriële conferentie van de Overseas Countries and Territories Association (Octa).

Deze ministeriële conferentie is het hoogste forum voor dialoog tussen de LGO en de Europese Unie (EU). Op het forum zijn vooral ervaringen en informatie uitgewisseld.

Overigens zal in maart van dit jaar de Octa voorgezeten worden door Curaçao. Asjes is op het forum als zodanig geïnstalleerd.

Het gaat om een vereniging van 22 LGO-landen die via Octa de gezamenlijke belangen behartigen in Brussel bij voornamelijk vier Europese landen, namelijk Denemarken, Engeland, Frankrijk en Nederland.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *