AD | Auto woordvoerder OM in fik gestoken

Mogelijke dader aangehouden

Willemstad – De auto van Norman Serphos, woordvoerder van het Openbaar Ministerie, is door onbekenden in brand gestoken. De auto is dinsdagnacht volledig uitgebrand.

Dat heeft de woordvoerder gisteren bij onder andere Radio MAS en Radio Direct verklaard. Serphos hoorde dinsdagnacht een explosie toen hij thuis was. Hij ontdekte toen dat zijn auto in brand stond. Op de radio zei Serphos dat de brand als een aanslag tegen het OM wordt beschouwd. De woordvoerder zei ook dat als de daders denken dat zij hem kunnen intimideren, zij bedrogen uitkomen.
,,Ik ga gewoon door met mijn werk, mij krijgen ze niet klein”, aldus Serphos.

De woordvoerder zei ook dat er mensen zijn die hem gelijkstellen met het OM. ,,Ik ben niet de officier van justitie die een straf eist. Ik ben het gezicht van een organisatie. Ik kan net zo goed het gezicht van welke organisatie dan ook de woordvoerder zijn.”

De politie heeft gisteren bekendgemaakt dat er in deze zaak een verdachte is aangehouden. Dinsdagnacht zijn agenten om ongeveer 3.26 agenten naar Jan Thiel gegaan na een melding van een brandende auto. De agenten hebben daar een man in een auto aangetroffen die achter het stuur zat te bellen. De agenten hebben de auto gecontroleerd, in de wagen hing een sterke en doordringende geur. De politieagenten merkten ook grote vochtige vlekken in de auto op. Het viel de agenten op dat de man probeerde om deze vlekken met zijn handen te verwijderen.

De 26-jarige op Curaçao geboren man J.L.P is toen door de agenten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. Het is de toegesnelde brandweer niet gelukt om te voorkomen dat de auto geheel afbrandde. De verdachte is voorgeleid bij een hulpofficier van justitie. Hij blijft lopende het onderzoek vast zitten.

Tijdens het onderzoek heeft de politie huiszoeking gehouden in Kwartje bij het huis van de verdachte. In het huis zijn twee pakjes marihuana aangetroffen en een paar papieren die belangrijk zijn voor het onderzoek.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Auto woordvoerder OM in fik gestoken

  1. Fred de Haas

    Sterkte, Norman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *