AD | AVA Airways vooral lucht

Veel getoonde Ava Airways documenten ‘naar een hoge mate van waarschijnlijkheid niet authentiek’. Vlnr: Giovanni Atalita, Oliver Arrindell en mr. Chester Peterson

Veel getoonde Ava Airways documenten ‘naar een hoge mate van waarschijnlijkheid niet authentiek’. Vlnr: Giovanni Atalita, Oliver Arrindell en mr. Chester Peterson

Willemstad – AVA Airways, de vliegvaartmaatschappij op papier van Olivier Arrindell en MAN-politicus Giovanni Atalita die de regering hebben gedreigd met een rechtszaak omdat er nog geen vergunning werd verstrekt, blijkt grotendeels uit lucht te bestaan.
Het Antilliaans Dagblad beschikt over een forensisch rapport, opgesteld in opdracht van minister Suzy Camelia-Römer (PNP) van Verkeer. Veel documenten die AVA de afgelopen maanden heeft getoond en overhandigd zijn ‘naar een hoge mate van waarschijnlijkheid niet authentiek’.

Ook wordt onder andere voor financiering/garantstelling verwezen naar bedrijven in de Verenigde Staten die ‘waarschijnlijk fictief’ zijn. Bovendien heeft KPMG New York laten weten dat de door AVA opgevoerde Grace Aviation Holdings – anders dan in een brief gesteld – géén klant is van KPMG in New York en dat dit advieskantoor dit schrijven ook niet heeft afgegeven.

Door AVA Airways, dat regelmatig luidkeels in de media van zich laat horen en zelfs met behulp van advocaat Chester Peterson een persconferentie belegde om zich te beklagen over de minister omdat zij een bankgarantie van 48,9 miljoen eist, is om een vergunning verzocht.

AVA Airways belooft gouden bergen. Als ‘airline of Curaçao & the Caribbean’ blijkt uit een door AVA zelf verspreid ‘confidential proposal’ dat AVA de mogelijkheid ziet om ‘ten million passengers’ te vervoeren. Het zogenaamd vertrouwelijke rapport is opgesteld door Grace Aviation Holdings, LLC.

Deze naam duikt ook op als één van de Amerikaanse bedrijven die garantiebrieven hebben verstrekt. De andere betreft Capital Partners, eveneens garantsteller voor AVA Airways van Arrindell, Atalita en Arsenio Scherptong. Alle drie zouden zij aandeelhouder van de luchtvaartmaatschappij in oprichting zijn.

Bron: Antilliaans Dagblad

11 Reacties op “AD | AVA Airways vooral lucht

 1. Abraham Mossel

  Tip voor Ava Airways er staan drie Boeings 747 op vliegveld Kuala Lumpur waar de eigenaar niet bekend van is, worden over twee weken bij opbod voor een habbecrats verkocht, misschien iets om mee te beginnen heren, Joe Dalton regeld de financieel gedeelte wel ff met Gerrit de Raaf & co die hebben poen$$$ genoeg zwart liggen!?.

 2. Aan de lichaamshouding van Peterson te zien heeft hij honderd procent door dat Ava Airways niets dan gebakken lucht is.

  Maar ze betalen zijn zijn uurtarief, en Peterson die nog nooit op enige integriteit te betrappen is geweest zou zijn moeder nog verkopen voor dollars.

 3. Abraham Mossel

  Zo te zien zit de vriend van Gerrit de Raaf en saboteur zaak Babel Joe Dalton aan de tafel. Dan kun er bijna gif op in nemen dat de boel belazerd word. of niet dan Sander.

 4. Van een vliegende vaart kan deze maatschappij in ieder geval niet spreken.

 5. Abraham Mossel

  Zo te zien zit Joe Dalton ( blauw ) erbij, nu dan kan je er gif op innemen dat de boel belazerd word. Joe is ook vriend van Gerrit de Raaf en saboteur in de recht zaak Babel.

 6. zou zeker ook kunnen….concurrentie is in het belang van de cliënt

 7. Jawel Freek…..is nieuw: een kruising tussen een luchtvaartmaatschappij en een vliegmaatschappij is een “vliegvaartmaatschappij.. 🙂

 8. caribbeancynic

  Weet iemand wie dat rapport heeft opgesteld? En of het openbaar is?
  Voor je het weet is het weer het oude liedje en wordt Insel Air als altijd beschermd door de overheid.

 9. caribbeancynic

  Kortom, een heel normaal bedrijf hier op Curaçao. Vreemd dat nog geen overheidsbedrijf hier geld in gestoken heeft.

 10. Dat had ik meteen al door toen ze zeiden een ‘vliegvaartmaatschappij’ te willen starten…bestaat niet eens!

 11. Klinkt als een nieuw project van true Yu di Korsow Anthony de Lima die bij het failliete Ctex alles bij elkaar gelogen heeft.

  Maar de fraudeurs Eric Garcia en Stephen Capella zijn weg bij Girobank, dus daar is dit keer geen geld meer te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *