AD | AvroTros: Rossana Kluivert wilde niet reageren op reportage Opgelicht?!

Algemeen Dagblad

Rossana Kluivert. © Marco Hofste©

Update – Rossana Kluivert lijkt een gesprek met Jaap Jongbloed van het programma Opgelicht?!, dat vorige week stevige kritiek uitte op het Kluivert Dog Rescue Center, te kunnen vergeten. Volgens AvroTros heeft Rossana eerdere kansen op wederhoor aan zich voorbij laten gaan. Wat de omroep betreft is de zaak afgedaan.

Rossana Kluivert reageerde vanmorgen in De Telegraaf opnieuw op alle commotie die is ontstaan na een reportage van het AvroTros-programma Opgelicht?!, gepresenteerd door Jaap Jongbloed. Opgelicht?! besteedde aandacht aan mogelijke misstanden binnen Kluiverts organisatie Kluivert Dog Rescue Center op Curaçao, van de Kluivert Dog Rescue Foundation.

Volgens Kluivert klopt het verhaal van het tv-programma niet. In het interview met De Telegraaf nodigt ze Jaap Jongbloed uit voor een gesprek. Ze zegt alles wat in de reportage wordt beweerd te kunnen weerleggen. ,,Ik denk dat hij flauwvalt als hij ziet wat er allemaal niet klopt van de uitzending.”

Hoor en wederhoor

AvroTros reageert: ,,Opgelicht?! heeft in haar uitzending aangetoond dat de Kluivert Dog Rescue Foundation bij herhaling een onjuiste en te rooskleurige weergave geeft van de prestaties van de stichting en het aantal honden dat door de stichting geholpen is. Hiermee wordt een misleidend beeld gegeven en worden donateurs structureel verkeerd voorgelicht.”

Volgens de omroep heeft Opgelicht?! voorafgaand aan het item gedegen onderzoek gedaan naar het functioneren van de foundation. ,,De redactie heeft daarnaast Rosanna Kluivert verschillende keren de kans gegeven om op camera te reageren. Hoor en wederhoor staan bij ons hoog in het vaandel en daarom hebben we de verklaring van de foundation en de antwoorden op onze vragen integraal online gezet. Alle betrokkenen hebben inmiddels hun kant van het verhaal belicht. Wat ons betreft is dit onderwerp hiermee voor nu afgesloten.”

‘Karaktermoord’

Opgelicht?! sprak op Curaçao met vrijwilligers en dierenartsen die zich eveneens inzetten voor de honden op het eiland. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Kluivert zich op het eiland bevindt. Ook kwam in het programma naar voren dat Kluivert veel minder honden heeft verzorgd dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro’s aan marketingkosten heeft betaald en een winkelpand huurt.

Rossana verwijt de programmamakers onzorgvuldigheid en een gebrek aan het bieden van een weerwoord. Ze noemt het ‘karaktermoord’.

Tijdens de uitzending van Opgelicht?! barstte een storm aan kritiek los op sociale media. Het Instagram-account van Rossana Kluivert liep vol met beschuldigende reacties. Naar aanleiding van de uitzending kwam Kluivert met een uitgebreide verklaring, waarin ze onder meer stelt dat de activiteiten en handelwijze van haar organisatie niet in een programma horen met de naam Opgelicht?!

Kluivert spreekt via Instagram van grove onjuistheden. ,,Ik beloof plechtig dat ik er, ondanks dat ik deze energie zoveel beter kan besteden, alles aan ga doen om de grove onjuistheden te bestrijden’’, schrijft ze.

BroN: AlgemeenDagblad

3 Reacties op “AD | AvroTros: Rossana Kluivert wilde niet reageren op reportage Opgelicht?!

 1. Rug recht en hoofd omhoog, Rossana!
  Dit is het moment om te bewijzen dat je het echt goed meent met de hondjes op Curacao. Met dubbele kracht vooruit, zou ik zeggen!

 2. Mensen weest is eerlijk mrv kluivert heeft dit zelf over haar heen geroepen.
  Al die uitspraken op tv dan kun je dit verwachten dat je een hoop shit over je heen krijg.
  Eerlijkheid duurt het langst en als de Fam Kluivert eerder openheid van zaken had gedaan waren de reactie anders geweest.
  En wie zijn hier de dupe van DE HONDEN en vele vrijwilligers die hier al jaren zeer goed werk doen maar die hoor je niet, want dat zijn geen BEKENDE NEDERLANDERS.
  IK hoop dat er iets positief uit kom want de HONDEN zijn het BELANGRIJKSTE

 3. ROSSANA. WELK kind vindt het niet prachtig het een of andere zaadje te krijgen, het in een fles te stoppen en dan naar “het begin van een nieuw leven” te kijken? Zo moet je het ook doen. Je hoeft geen nieuw te beginnen. Maar pak de draad weer op en ga door met je (nieuw) leven. Je hebt je les geleerd. Wat er is gebeurd, behoort tot het verleden. Vergeet ook niet dat je jezelf zichzelf niet voortdurend verwijten maakt. Het was een voorbij gaande toestand. Lo que pasó, pasó. Ni modo que hacer. Denk aan je gezond en je gezin, je familie, en concentreer je hierop. Sterkte. The show must go on……………………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *