AD | ‘Baanbrekend vonnis is les voor (ex)bestuurders’

Hoofdelijke aansprakelijkheid in totaal 4,4 miljoen |
update 29/11/’19 volledige vonnissen Abdala, Yarzagaray en Jourdain

Het gaat om Stichting Buro Ziektekostenvoorziening  oud-voorzitter Alli Abdala en ex-secretaris Milton Yarzagaray en accountantskantoor Jourdain

Willemstad – Alle (ex-)bestuurders en (ex-)commissarissen van overheidsgerelateerde entiteiten – overheids-nv’s en overheidsstichtingen – zijn extra gewaarschuwd.

Er ligt sinds deze week een ‘baanbrekend vonnis’ tegen twee voormalige bestuursleden van Stichting Buro Ziektekostenvoorziening (in liquidatie) die hen pijn doet.

In een zaak van deze stichting – ook bekend van de ‘Mondkapjesaffaire’, waarin oud-minister Jacinta Constancia (MFK) in eerste aanleg strafrechtelijk is veroordeeld – tegen twee voormalige bestuursleden, moeten laatstgenoemden ruim 4,4 miljoen gulden betalen, vermeerderd met wettelijke rente plus proceskosten van de stichting van bijna 21.000 gulden.

Het gaat hier om de oud-voorzitter Alli Abdala en ex-secretaris Milton Yarzagaray. Zij waren samen met de toenmalige advocaat Marius Römer en Ivan Asjes op 4 mei 2011 tot het bestuur van BZV toegetreden en hun bestuurstermijn eindigde exact twee jaar later op 4 mei 2013.

De stichting heeft tegen Abdala en Yarzagaray verschillende aangiftes gedaan vanwege vermoedens van financiële onregelmatigheden. En in de civiele procedure werd wegens toerekenbaar tekortschieten in het vervullen van hun bestuursfuncties, het zich schuldig maken aan wanbeheer, hoofdelijke aansprakelijkheid voor de door hen veroorzaakte schade een vergoeding gevorderd van ruim 7 miljoen.

In een uitgebreid vonnis komt het gerecht tot het oordeel dat daarvan dus ruim 4,4 miljoen wordt toegewezen. Het vonnis luidt dat Abdala en Yarzagaray ‘hoofdelijk zijn veroordeeld tot betaling’. Ieder dus tot 2,2 miljoen. De rechter oordeelt snoeihard: ,,Aansprakelijkheid is aan de orde indien geen redelijk denkend bestuurder – onder dezelfde omstandigheden – aldus gehandeld zou hebben.”

De winnende advocaat, Mirto Murray van stichting BZV, zegt tegenover het Antilliaans Dagblad: ,,Deze baanbrekende uitspraak, na de uitspraak in de Enquêteprocedure van de overheids-nv’s, behelst wellicht de grootse waarschuwing voor (ex-)bestuurders en (ex-)commissarissen. Het komt namelijk zelden voor dat personen die deze functies bekleden of hebben bekleed ook daadwerkelijk door de entiteiten aansprakelijk worden gesteld. Vanaf nu telt eenieder die die functies bekleedt of anderszins ambieert als gewaarschuwd mens.”

Het vonnis laat zien dat Abdala en Yarzagaray en het toenmalige bestuur hebben gesmeten met gemeenschapsgeld, in een periode dat bekend was dat BZV zou worden geïntegreerd in de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Extern, zoals aan eenmanszaak Li Mei Wie voor de koop van 40.000 mondkapjes – die zijn betaald maar nooit zijn geleverd – voor 366.000 gulden, en ook verschillende opdrachten aan Accountantskantoor Jourdain voor bijna 2,9 miljoen.

Binnen het bestuur was Yarzagaray belast met het project ‘Integratie SBZV/SVB’ en genoot in dat verband een vergoeding van 15.000 gulden per maand, wat per 1 juni 2012 werd opgetrokken naar een honorarium van 24.000 per maand omdat de secretaris Yarzagaray werd belast met de leiding van de stichting.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Update 29 november 2019: met dank aan onze trouwe lezers:
Lees hier (volledige) vonnissen van Stichting Buro Ziektekostenvoorziening (in liquidatie) vs (ex) bestuurders Alli Abdala en Milton Yarzagaray en accountantskantoor Henri Jourdain

58 Reacties op “AD | ‘Baanbrekend vonnis is les voor (ex)bestuurders’

 1. Drechi pa bosnan Tur

  @Bram:
  Je hebt wel lef mevrouw: Iemand anders ervan betichten een “Strondemmer-gooier” (Trui, ojo!!) te zijn. Volgens mij ben jij de grootste (of in ieder geval zit je zeker in de top drie) “zaaier van haat en verderf” op KKC.
  Vervolgens: (en dit geldt ook voor de hele meute die zich beroept op het feit dat we op Curacao wonen, en dat ik daardoor niet het recht zou hebben om over Nederlandse zaken te oordelen!!) Wat zegt U dan over de mensen die in Nederland wonen, en zich toch uitspreken over Curacaose zaken hier op KKC??
  DIE mogen wel natuurlijk!!!! Als Drechi het maar niet doet!!! 🙂 🙂
  Guess what Dames: Het maakt me niets uit of jullie het nu leuk vinden of niet. IK bepaal wel waarover ik oordeel, en NIET de “Anti Drechi pa bosnan Tur Meute”… 🙂
  Enne….. Het zal wel “huilie huilie” geblazen zijn dat er een neger gewonnen heeft van jullie “Superras” dames, met hun Blonde haren, en blauwe ogen…. 🙂 🙂 🙂
  Drechi pa bosnan Tur!! God I love my handle 🙂 🙂 🙂

 2. 5,5 miljoen aan projecten in 1,5 jaar.
  Maar niet altijd rapporten opgeleverd?
  Kan je wel een leuk optrekje van bouwen.

 3. We hebben het over een baanbrekend vonnis op Curacao toch?
  Die bestuurders eindelijk eens op hun aansprakelijkheden wijst.
  Daar mag je dan toch best een mening over hebben?
  Zonder dat NL er gelijk bijgehaald wordt?
  IN NL pakken ze foute bestuurders aan
  Het wordt hoog tijd dat ze dat hier ook gaan doen.
  Iedereen kan hier maar rotzooien als bestuurder.
  Maar niemand geeft thuis als er verkeerd bestuurd is.
  Dan draait de burger er voor op,
  terwijl de bestuurder zichzelf verrijkt en bevoordeeld heeft
  We;l de lusten niet de lasten

 4. Abraham Mossel

  @Dreckie de met strond emmer gooier, wij wonen op curacrim en niet in NL dus heel normaal dat wij niet schrijven wat er in NL gebeurd, kijk er gebeurd overal wel corruptie in de politiek maar dat er in een zon klein eilandje als curacrim zoveel mensen op een belangrijke positie corrupt zijn als de nacht zie ik nergens over de hele wereld niet, zelfs in afrikaanse landen is het politiek bestuur nog beter als hier op curacrim met de MFK op de 1e plaats, lees laatste bericht van Holle Bolle Gijs provessor rotonden ideeen maker, elke ochtend staat het vekeer stil op het hele eiland door zijn toedoen, wat een wonder is deze bollo.

 5. Het gedrag van de politici, bestuurders en consultants op dit eiland is stuitend.

 6. @DPBT zegt …….”Ik val over het feit dat er hier zwarte Makamba’s zitten te schrijven alsof ze Makamba’s zijn. Van de Makamba’s kan ik het begrijpen, maar van landverraders accepteer ik het niet. Neemt niet weg dat ik het ook van de Makamba’s niet accepteer hoor”…….

  Maakt het uit wat voor achtergrond, kleur, cultuur de personen die kritiek levere hebben?
  Als ze een terecht punt hebben dan is dat het enige wat relevant is in een gezond debat, al het overige doet er niet toe

 7. Drechi pa bosnan Tur

  @KK:
  Natuurlijk niet KK!!!!! Dacht je nu echt dat ik voor dit zooitje zou kiezen?? Dat ik onkunde de hemel in prijs? Jullie kijken niet verder dan jullie *** lang is: zeer kortzichtig!
  Mijn punt is dat het OVERAL gebeurt, ZELFS in Nederland!! Moet ik als YDK werkeloos toezien dat jullie hier elke dag de hersenen van menig YDK inslaan, terwijl precies hetzelfde ook in Nederland van toepassing is?
  Ik val over het feit dat er hier zwarte Makamba’s zitten te schrijven alsof ze Makamba’s zijn. Van de Makamba’s kan ik het begrijpen, maar van landverraders accepteer ik het niet. Neemt niet weg dat ik het ook van de Makamba’s niet accepteer hoor KK!! Daar niet van, maar jullie kunnen me wat!!!!!!
  Of is het zich toe-eigenen van staatsgelden in Nederland minder erg dan het zich toe-eigenen van staatsgelden op Curacao? Is DAT je beredenering? Nu begrijp ik hoe het komt dat iemand laatst Brian slim vond.

 8. ….”Hoe heet die meneer van de VVD die nu deze dagen in de problemen zit ook al weer?”…..

  Die meneer heet Klass Dijkhoff, in opspraak geraakt vanwege de wachtgeld affaire.
  En je punt is?

  Maakt dat dat de onkunde, corruptie en domheid van sommige politici op Curacao minder relevant?

 9. Drechi pa bosnan Tur

  Laatst schreef iemand:
  “Jullie moeten die Bryan in de gaten houden…. Hij is een van de slimmere hier op KKC”……
  Ik las dat, draaide me om, en weende bitter……….
  Arme andere mede reageerders……

 10. Drechi pa bosnan Tur

  @Brian:
  Je mag denken wat je uitkomt van Drechi. Het is mij om het even!
  Wat meer is: Wat Max mijn oude hond van mij vindt doet me meer dan wat jij van mij vindt is niet aan mij besteed. Dus minderwaardigheidscomplex of niet, doe maar!
  En die KKN: je hebt dus ook heldere momenten zie ik 🙂 🙂

 11. Het ging me er gewoon even om het feit dat ik geen hond daarover heb gehoord hier op KKC, snap je?

  @Drechi, We weten dat je een minderwaardigcomplex hebt ten aanzien van makambas maar moet je leven nu echt 1 fixatie te zijn met Nederland?
  De naam hier is Knipselkrant Curacao! Als je het wilt hebben over Nederland dan is er vast wel een Knipselkrant Nederland! Succes!

 12. Drechi pa bosnan Tur

  @John Bash:
  Ja die…. Het ging me er gewoon even om het feit dat ik geen hond daarover heb gehoord hier op KKC, snap je? Mensen die om het minste en geringste hier op KKC alles wat YDK is afvallen, en nu geen kik geven. Ze weten wel wie ze zijn…..
  Ik vind het maar verdacht. Ze lijken wel de “Premier die zich niets herinnert als het hem uitkomt”. Typisch.
  Maar enfin, ze doen maar.
  Maar niet getreurd: Drechi is er. Die DOET soms alsof hij er niet is, maar geloof me: hij is er.

 13. @Drechi. De leden van de niet integere partij VVD zullen het ook nooit leren. Hoewel ze een zogenaamde integriteits commissie hebben. Nu de fractieleider Dijkhof weer. Excuus van Dijkhof is dat hij niet naar zijn salarisstrook kijkt. Alleen wat er rechtsonder voor bedrag staat.

 14. Drechi pa bosnan Tur

  Help me even Dames….
  Hoe heet die meneer van de VVD die nu deze dagen in de problemen zit ook al weer?….. De naam ontgaat me. Het is wel een Nederlandse naam…………..

 15. Aantal leden van Curacao KOZP zijn lid van partijen wiens vertegenwoordigers veroordeeld zijn.. Zegt genoeg!

 16. “KOZP” is nog niet langs geweest op dit forum zo te lezen

 17. Drechi pa bosnan Tur

  @All the bad-mouthers on KKC:
  I’m good at being me!
  In spite of y’all’s racist comments!!! Including the “white” Blacks among you. You know who you are ………
  If you can’t take it, BUILD A BRIDGE and get over it. I’m gonna be around for a looong, long, long, very long, time. There is absolutely NOTHING you can say to make me shut the **** up!! How do you like them apples?… 🙂 🙂
  Drechi pa bosnan Tur despises your comments, thoughts, opinions, ideas, morale, and way of life! I respect them, but do not adhere to them!!! There is a difference you know……

 18. Ik stel voorop dat ik geen advocaat ben en geen grein medelijden heb met Yarzagaray, Abdala en Jourdain, maar als ik punt 4.35 (overwegingen van het gerecht) goed begrijp dan heeft de manager financiën, Yarzagaray en Abdala belazerd met (opzettelijke?) foute opgaven voor de extra pensioenstorting. Yarzagaray en Abdala kunnen dit nu toch terugvorderen, of zie ik dit verkeerd?
  Wat betreft het aanpakken van alle duistere bestuurders met terugwerkende kracht vind ik geen slecht idee maar ga dan AUB terug tot en met de tijd van ‘super mario’, al heeft die misschien ‘absolutie’ gekregen (2004/2005?), gelijk in het verleden aan een toenmalige minister van financiën absolutie werd verleend inzake het Parker-Project affaire.

 19. BZV is slechts het topje van de ijsberg, nu de rest van de overheids NV’s.

  Graag gedaan @KKC redactie!

 20. In het vonnis Abdala c.s. staat ook dat Abdala c.s. het advocatenkantoor S.M.S. eerder iets boven Fls. 92.000,= aan salaris heeft betaald maar dat ze niet tevreden waren over de prestaties van deze advocaat. Het is mij een raadsel waarom ze opnieuw deze gemachtigde hebben ingeschakeld om deze zaak voor ze te behandelen. Het was duidelijk dat zijn prestaties niet zullen leiden/ niet kunnen leiden naar een andere vonnis. Ik vraag mij ook af of Abdala en Yarzagaray ooit de schade zullen terug betalen en welke de straf zou zijn als ze het niet doen. Het is fijn dat recht zege heeft gevierd is en dat zelf de advocaat dit keer het Gerecht niet kon manipuleren.

 21. Wat er bij BZV is gebeurt, ” samenspanning van consultants met bestuursleden”, gebeurt in principe bij elke overheidsinstelling, met volle medeweten van de Minister die erboven hangt, toch Suzy Puzy?

 22. Namens al mijn KKC vrienden, en ook Drechi en Beflapas, dank aan de redactie voor het plaatsen van de vonnissen.

  Een moment van liefde in mijn haat-liefde relatie met de redactie cq comment polis.

 23. redactie curacao

  @Beste Knoek-koe

  Dank voor het attenderen. Er zat inderdaad een foutje in de link. Nu doet hij het wel. Let op: ze laden wat langzamer omdat ze vrij zwaar zijn.

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 24. Beste redactie KKC
  De laatste link werkt niet ?

 25. redactie curacao

  @Beste Trui/lezers,

  Update 29/11/’19
  Met dank aan onze trouwe lezers zijn (deel) vonnissen van (ex)bestuurders Alli Abdala en Milton Yarzagaray en accountantskantoor Henri Jourdain thans vervangen door volledige vonnissen. Ook de naschrift links ook vervangen. Hartelijk dank!

  Hopende een ieder zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd,
  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 26. Curacao revisited

  Mijn vader zei altijd tegen mij: “Zoon, als je niet tegen kritiek of een grapje kunt, dan ben je nooit in staat om via daden te laten zien waar je echt toe in staat bent. Wij negers hebben vaak te lange tenen, en een beetje humor kan nooit kwaad”
  https://www.youtube.com/watch?v=ICsRvUG2j8Q

 27. Drechi pa bosnan Tur

  @Allen weer:
  Oh… ineens zijn niet alle YDK’s slecht, en worden we opgedeeld in “Bestuurders” enerzijds, en “wat verder ter tafel komt” anderzijds. Dacht ik het niet..
  Du moment dat iemand jullie van repliek dient, veranderen de spelregels….. Dan is er ineens onderscheid….. Typisch CR (Chupado Registra). Brian ook!
  Vind wat jullie willen vinden, deze YDK gaat door tot het gaatje!!

 28. @Drechi, Hierbij bevestig je het (Racistisch) vooroordeel dat zwarte mensen alleen goed zijn in sport en entertainment (Muziek).

  Hebben we geen politici en bestuurders om trots op te zijn? Geen Academici? Uitvinders?

 29. Curacao revisited

  Is churandy Martina en veel van die andere mensen bestuurders?!

 30. Drechi pa bosnan Tur

  @Allen:
  Ik denk zo bij mezelf: “Drechi jongen, pak die handschoen op, steek je hand er in, en deel een paar rake klappen uit aan deze, wat zal ik zeggen, …. eh…. Dames.
  Herrinert U zich dezen dan nog dames? Zeggen deze namen U iets? Wat een domme vraag weer van Drechi: NATUURLIJK niet, domoor!
  – Haga?
  – v Dijk?
  – Duther??
  – Graus?
  – Ten Broeke?
  – Grashof?
  – Barth?
  Moet ik doorgaan? Er zijn er nog veel meer hoor Ladies!!
  Vervolgens:
  Randall Corsen
  Izaline Calister
  Tania Cross
  Jacobo Palm
  Frank Martinus Arion
  Boeli v Leeuwen
  Tip Marugg
  Nilda Pinto
  Ergilio Hato
  Churandy Martina,
  Etcterea, etcetera, etcetera.

  Dit zijn allemaal YDK’s die zich op de een of andere manier verdienstelijk hebben gemaakt.
  O, wacht: ik hoor hier dat er een aantal geen YDK zijn…… Verschoning daarvoor. Foutje 🙂 🙂 🙂

 31. Curacao revisited

  “Dat is toch triest, kan er eerlijk gezegd ook niet zo gauw op eentje komen die niet iemand of zichzelf bevoordeeld heeft.”
  Kom op Drechi, pak die kans!

 32. redactie curacao

  @Beste Trui/lezers,

  Aanvankelijk hadden we helaas alleen deelvonnissen. Inmiddels is het deelvonnis van SVB bestuurders Alli Abdala en Milton Yarzagaray vervangen door het volledige vonnis. We zijn nog op zoek naar het volledige vonnis van accountantskantoor Henri Jourdain. Zodra een trouwe lezer die ons doet toekomen, zal deze naschrift link ook worden vervangen. Alvast hartelijk dank!

  Hopende een ieder zo goed mogelijk te hebben geinformeerd,
  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 33. …”Laten we een lijst opstellen van bestuurders zonder ranzige boter op hun hoofd
  Tja… ken er op deze rots geen”…[email protected] Fish

  Dat is toch triest, kan er eerlijk gezegd ook niet zo gauw op eentje komen die niet iemand of zichzelf bevoordeeld heeft.

  We moeten het hebben van bestuurders die van zichzelf in afscheidsbrieven zeggen hoe geweldig en integer ze waren.

  Sommigen vinden zichzelf zo geweldig dat ze zelf de omvang van hun gratificaties bepalen en/of bij hun aftreden van rechtswege ook nog een fikse “compensatie” eisen voor hun bestuurlijke “hoogvliegerij”

 34. Curacao revisited

  Zou advocaat Murray nu ook Tromp willen aanklagen voor zelfverrijking of is advocaat Murray vooral bezig met zijn eigen zelfverrijking?

 35. @Fred,corruptie en nepotisme versarren een samenleving.”

  Het begint allemaal met de tone @ the top. Principes dus, en die hebben deze Ministers en de vriendjes door wie ze geplaatst zijn niet meer.

  @CR “Curiel wilde graag weten waarom hij over het hoofd is gezien”?!

  Hij zit opgenomen onder het kopje; other delinquents @CR. 😉
  Er kan overigens beter een lijst gemaakt worden van de personen die niet corrupt zijn, sneller klaar.

  @DPBT “Rabu uit de Stoba” Hele goeie KK”

  Wat een aardige reactie van DPBT! , had ik niet zien komen! De Curaçaosche variant op het adagium krenten uit de pap! En heb n.b. nog nooit rabu stoba gegeten.😃

 36. Laten we een lijst opstellen van bestuurders zonder ranzige boter op hun hoofd:

  1.
  2.
  3.
  ….

  Tja… ken er op deze rots geen.

 37. Wederom was g schotte weer involved benoeming yarzagarai, overal waar stront aan de knikker is, komt de raaf g schotte tevoorschijn. Maar ‘t gaat goed met hem in ‘t gevang, lekker daar blijven.

 38. Het deelvonnis van de SVB bestuurders bestaat uit 18 pp Trui.

 39. Graag met terugwerkende kracht toegepassen.
  Ook wanstaltige verspilling graag!
  Nummerplaten affaire van FOL : de oranjegekleurde nummerplaten die voor miljoenen opieuw gedrukt moesten worden.
  Terugvordereren aub!

 40. Drechi pa bosnan Tur

  Vrienden, mede-reageerders enne….. Trui,
  Ga je nu ook het vonnis op tik- en taalfouten screenen?
  Heb je helemaal alleen uitgedokterd dat dit een baanbrekend vonnis is? Toch wel snugger van je. Komt niet vaak voor, maar toch.

 41. Zonder integriteit geen goed beleid!
  En oprechte integriteit, zijn velen helaas kwijt.
  De Good governance code ten spijt
  Graait men zich schaamteloos rijk!

 42. Dit is niet alleen mbt bestuurders. Ook jegens directeuren en managers?

 43. Mag ik ook wat zeggen?

  De lijst moet dringend aangevuld worden, te beginnen met alle directeuren van overheids NV’s die mee dan 20K per maand verdienen maar ons elk maand wel een keertje in de zinderende hitte laten slapen, ons geen zorg bieden omdat het zorg potje leeg is, en/of de kas leeg plunderen.

 44. Beste redactie, zeer gewaardeerde lezers en Drechi:
  Dit is een baanbrekend vonnis.

  Vriendelijk verzoek aan de redactie om het gehele vonnis te plaatsen, nu staat er alleen de eerste pagina.

 45. Weet je wat , zet ze allemaal op de marktplaats .
  Wat een zooitje .
  Nos bon yuanan di korsou .

 46. Fred Schiedam

  @Knoek-koe:
  Zolang de benadeelde instanties (ministeries, overheidsbedrijven en -instellingen) geen zaak aanspannen hoeven zij niets te vrezen. Immers, over díe ministeries en overheidsbedrijven en -instellingen gaan Ministers die uit politieke partijen komen die de genoemde figuren daar juist hebben benoemd.
  Zo zie je hoe corruptie en nepotisme een samenleving kan verstarren, tenzij de kiezers in beweging komen….. , maar ja die hopen dat er af en toe ook wat kruimels van tafel vallen voor hen.

 47. ,,Aansprakelijkheid is aan de orde indien geen redelijk denkend bestuurder – onder dezelfde omstandigheden – zo (kwistig) gehandeld zou hebben.”

  Kan Tiran Tromp ook aansprakelijk gesteld worden voor het godsvermogen aan studieverlofkosten voor ” kas di ansiana”- rijpe nichtlief Ersilia alias “Zus” de Lannooi, die 2 jaar moest “bijscholen” voor haar onmisbare detacheerbare directiefunctie bij de CBCS, waar 10 YDK kinderen voor hadden kunnen studeren?

  Iets wat geen enkel weldenkend bestuurder zou doen, als hij het uit zijn eigen zakken moest betalen, maar alleen als het uit de zakken van de pueblo moet worden betaald.

  Ki dia Ministerio Publiko ta kuminsa hasi su trabou i persigi tur e
  in-dignitarionan ku ta desgrasia e isla aki ku nan inmundisianan bajo!!

 48. Drechi pa bosnan Tur

  @Knoek Koe:
  Why didn’t I think of this one??
  “Rabu uit de Stoba” 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Hele goeie KK!

 49. Curacao revisited

  @Knoek-koe: heb net even de lijst met Reinald, kop in het zand hopen dat het overwaait, Curiel doorgenomen en Reinald, kop in het zand hopen dat het overwaait, Curiel wilde graag weten waarom hij over het hoofd is gezien?!

 50. Drechi pa bosnan Tur

  @Allen:
  Ik ben het meestal niet eens met een aantal (een groot aantal) van U. Maar dit keer WEL!!! Ze moeten allemaal de bak indraaien! De lijst van Knoek Koe is helemaal niet compleet. Dat zegt hij/zij ook niet, dus gas met de geit.
  En niet wachten totdat de entiteiten zelf aangifte doen. Het OM heeft een zelfstandig recht tot koekeloeren.
  Wij wachten af!!!!

 51. Eindelijk hoofdelijke aansprakelijkheid voor deze entitled miljoenen bestuurders / consultants die op de eerste rang zitten als het om salarissen, declaraties en vergoedingen gaat maar op de laatste rang plaatsnemen als het om verantwoordelijkheid, prestatie en goed bestuur gaat:

  Suzy Camelia
  Werner Wiels
  Stanley Betrian
  Kenneth Gijsbertha
  Margit de Freitas
  Etienne Ys
  Marveline Wiels
  Karel Frielink
  Myrna Godett
  Remigio Booi
  Zus de Lannooy
  Van der Dijs Maffia
  Victor Bergisch
  Ralph Palm
  Jaime Saleh
  Gilbert Martina
  Konket

  En alle andere RvC en RvB bestuursleden, toezichthouders, accountants ,ministers, parlementariers, meesnoeperts, rondreizers en wegkijkers die dit toelieten en voorzichzelf alle rabu uit de publieke stoba hebben gevist .

 52. Stichting Bureau Ziektekostenverzekering (SBZV) heeft op 15 februari meer dan 1,8 miljoen gulden betaald voor de afvloeiing van drie directieleden. Dit is overheidsaccountant Soab te weten gekomen tijdens een financieel onderzoek.

  Het betreft hier uitbetalingen aan een ‘gedelegeerd’ bestuurder (ongeveer 765.000 gulden), een finance manager (bijna 875.000 gulden) en aan een manager beleid (ruim 216.000 gulden). Alle uitbetalingen werden verricht op basis van een ‘bindend advies’ van advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne ingehuurd door het bestuur en de drie directieleden.

  En VanEps gaat vrijuit?

 53. https://curacaochronicle.com/politics/helmin-wiels-also-slams-bzv/

  Wiels was ze ook al op het spoor. Nieuwe verdachten?

 54. Dus Margrit de Freitas mag ook die honderd duizend terug betalen, Wanbeleid bij Aqualectra – Schotte terug betalen! Werner wiels mag de 18 miljoen van de MDTP terug betalen!

 55. Hoe kan het dat Henri Jourdain, net als Victor Bergisch en Gianni Schob afkomstig uit de afvalbak van KPMG, nog niet voor de rechter en voor de tuchtrechter is geweest?

 56. “…In een uitgebreid vonnis komt het gerecht tot het oordeel dat daarvan dus ruim 4,4 miljoen wordt toegewezen. Het vonnis luidt dat Abdala en Yarzagaray ‘hoofdelijk zijn veroordeeld tot betaling’. Ieder dus tot 2,2 miljoen…”

  Hoofdelijk wil zeggen dan ieder voor 4,4 miljoen aansprakelijk is tot een gezamenlijk totaal van 4,4 miljoen.

  Niet ieder dus tot 2,2 miljoen.

 57. Kan Karel Frielink even de 30 miljoen van Insel Air terugbetalen?

  En Remigio Booi alles wat viswijf Margit de Freitas onder zijn ogen bij Studiefinanciering heeft verbrast?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *