AD | Banenmarkt Chata druk bezocht

Chata banenmarkt | Jeu Olimpio

Willemstad – Meer dan 1.200 mensen kwamen zaterdag af op de banenmarkt van de toeristische sector. Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) is blij met het succes, maar tegelijkertijd bezorgd dat er zoveel werkzoekenden zijn op het eiland.

Dat er zo veel belangstelling was voor de meer dan 100 vacatures van 25 bedrijven die diensten verlenen in de toeristische sector moet een ‘wake-up call’ zijn dat het juist nu belangrijk is om er alles aan te doen de toeristische industrie te steunen, schrijft Chata. De sector heeft de potentie om veel mensen direct werk te bieden.

Op dit moment werken volgens Chata meer dan 11.000 mensen in het toerisme en draagt de sector met meer dan 900 miljoen gulden bij aan de lokale economie. ,,Duurzame groei van deze sector zal zorgen voor de creatie van werkgelegenheid en groei van onze economie. Feit blijft dat onze industrie direct één baan produceert voor elke 44 extra bezoekers die we welkom heten”, aldus Chata.

Op de banenmarkt stonden organisaties die direct met het toerisme te maken hebben, zoals hotels, touroperators en duikscholen, maar ook bedrijven die indirect bij de sector zijn betrokken, zoals in verband met beveiliging en financiële of juridische bijstand.

Bezoekers konden zaterdag van 11.00 uur tot 18.00 uur in Sunscape Resort potentiële toekomstige werkgevers ontmoeten en deelnemen aan een van de workshops over bijvoorbeeld het opstellen van een cv, de voorbereiding op een sollicitatiegesprek en de rechten van werknemers (salaris, vakantiedagen, cao). Chata had werkzoekenden geadviseerd om goed voorbereid naar de banenmarkt te komen en meerdere kopietjes van een cv mee te nemen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Banenmarkt Chata druk bezocht

  1. “Meer dan 1.200 mensen kwamen zaterdag af op de banenmarkt van de toeristische sector”. Dat geeft al aan wat het probleem is, dit zijn waarschijnlijk bijna allemaal werkzoekenden zonder een horeca opleiding.

    Ik boek weleens een hotel voor buitenlandse kennissen die hier voor het werk komen. De receptioniste kan niet in het gasten boek kijken, en zeggen welkom meneer, mevrouw blij dat u weer bij ons komt logeren. Bij vertrek wordt ook niet gezegd, wij hopen dat u een leuke tijd heeft gehad, of wij hopen u snel weer terug te zien. Niets, nada, waardeloos gewoon.

    Wat ik vaker in Punda heb gezien is, dat toeristen keurig in de rij staan op hun beurt te wachten en er komt een YDK, die voordringt en wordt als eerste geholpen. Vaak zie je sommige toeristen gewoon weglopen waarschijnlijk zijn ze dit negergedrag niet gewend.

    Punda stelt niets meer voor anders was het een goed idee om alleen mensen met een toeristische opleiding in Punda bij horeca bedrijven te laten werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *