AD | Online bankieren en pinnen even niet mogelijk

Ook pinautomaten vanaf vanavond tijdelijk onbruikbaar

MCB: Internetbankieren offline en ook pinnen vanaf vanavond tijdelijk onbruikbaar

MCB: Internetbankieren offline en ook pinnen vanaf vanavond tijdelijk onbruikbaar

Willemstad – De Maduro & Curiel’s Bank (MCB) zal dit weekend haar zogenoemde core-bankingsysteem op Curaçao en Bonaire upgraden. Dat betekent dat vanaf middernacht tijdelijk geen gebruik kan worden gemaakt van internetbankieren.

In de maand juli zal eenzelfde upgrading plaatsvinden voor Aruba en de Bovenwindse Eilanden. Met de opwaardering van het systeem wil de bank nieuwe, modernere applicaties en toepassingen die de service zullen vergroten mogelijk maken.

Daarbij moet worden gedacht, legt de bank uit, aan snellere en betere systemen bij kassa’s en nieuwe systemen voor online en mobiel bankieren met meer toepassingen voor de cliënt. Om de upgrading te bewerkstelligen zullen alle onlinebankingsystemen, inclusief mobiel bankieren vanaf middernacht tot en met zondagochtend 6.30 uur buiten gebruik zijn.

,,De bank heeft voor deze tijden gekozen om het ongemak voor onze cliënten zo klein mogelijk te houden en omdat het weekend de periode is dat r het minst gebruik wordt gemaakt van online bankieren.”

Om dezelfde reden zijn, vanaf vanavond 23.00 uur tot en met morgenochtend 6.30 uur, de geldautomaten en betaalautomaten in uitgaansgelegenheden, alsmede het Cashnet-en Telebankingsysteem, alleen voor onze MCB Bankomatiko en Maestrocardholders buiten gebruik. De MCB creditcards kunnen normaal gebruikt worden.

In verband met deze upgrading, zijn ook de filialen Rooi Catootje, Mangusa Hypermarket en Sta. Maria vandaag gesloten. MCB:

,,Wij adviseren degenen die op zaterdagnacht willen uitgaan, omdat (helaas) de elektronische betaalmiddelen voor Bankomatiko/Maestrocardholders buiten gebruik zijn, contant geld of hun creditcard bij zich hebben.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Online bankieren en pinnen even niet mogelijk

  1. Geen probleem, ik heb gewoon cash betaald met een goudstaaf 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *