AD | ‘Baoase langer illegaal bezig’

Lloyd Narrain – Amigoe di Tera

Willemstad – Baoase is al sinds 2008 bezig met illegale bouw op Marie Pampoen. Dat stelt de natuurorganisatie Amigu di Tera in een verklaring. De organisatie heeft als bewijs een eigen persbericht uit 2008 en een bijbehorende foto uit die tijd aan de verklaring toegevoegd.

Uit het persbericht van december 2008 blijkt dat bewoners in de omgeving van de Winterswijkstraat last hebben van het geluid van een loader. ,,Langzaam wordt de het deel van de kust bij Marie Pampoen afgesloten voor ons volk.” ,,Het is onduidelijk op grond van welk beleid en welke wet de werkzaamheden toestaat. In 2008 is er nog geen beleid voor onze kust, maar toch worden er besluiten genomen die veel schade kunnen aanrichten aan het leven in de zee. En iedere keer worden beslissingen genomen die in het belang zijn van een klein groepje met geld en invloed”, zo meldt het persbericht.

Na orkaan Omar werd het duidelijk dat bij het aanleggen van de pier materialen zijn gebruikt die men eigenlijk nooit had mogen gebruiken, aldus de verklaring. Het droogleggen is ook niet op een professionele manier gebeurd. Met andere woorden het eilandsbestuur controleert de toegestane projecten niet.

Amigu di Tera verbaasde zich in 2008 er al over dat de regering van de Antillen – die ook de eigenaar is van de zeebodem – bouwwerken in zee toestond zonder daarbij de eigen maritieme wetten te raadplegen, en dat de betrokken projecten niet worden gecontroleerd. De natuurorganisatie licht ook toe waarom zij nu van zich laat horen. Bepaalde media en politici vragen zich nu af waarom de organisatie geen commentaar levert op de huidige situatie bij het luxe resort.

,,Op de eerste plaats hebben wij alles al aan het begin gezegd, maar het geheugen van bepaalde politici en media schiet tekort. Ten tweede hebben wij deze actie (de demonstratie bij Baoase, red.) niet gepland; een actie van ons zou een ander karakter hebben gehad.

Ten derde is advocaat Henriquez al een tijd met dit probleem bezig. Op de vierde plaats doen politici alle moeite om de hele kwestie van vrije toegang tot de kust een issue te laten zijn van het Ja- en Neekamp, zodat wij in een oude, vervelende onoplosbare politieke stellingname vervallen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

AD | ‘Alle stranden moeten vrij toegankelijk’

AD | ‘Alle stranden moeten vrij toegankelijk’

8 Reacties op “AD | ‘Baoase langer illegaal bezig’

 1. ‘Pas maar op’?? Moet ik nu bang worden ofzo? Maar
  ga gerust je gang, dan heb je weer iets om te reageren! Sukses.

 2. @Jos schreef;
  “Het is bijzonder opvallend dat er een aantal reaguurders zijn die menen de Surinaamse mens aan te moeten vallen.”

  @Jos, is het dan minder opvallend dat er een aantal Surinaamse reageerders op dit forum actief zijn, met gefingeerde Nederlandse namen en al, die menen de Curaçaose mens te moeten aanvallen? En dat iedere dag…

  Ik val Narain niet aan, ik heb alleen maar gereageerd op een erg overdreven bewering van ene Lita, en daar hoort een verhaal bij. Jouw geklets over het niet in staat zijn in 10 woorden uit te leggen wat bedoelt wordt slaat nergens op. Daar heb je al verschillende andere reageerders die plezier beleven aan schrijven op aangesproken. (waaronder Joep M. die ook met veel plezier lange commentaren schrijft, of ik het eens ben met hem of niet) Pas maar op dat ik niet een hele hap reactie van jouw opduik waar je helemaal niets uitlegt of duidelijk maakt, maar toch minstens 30 regels nodig had.🖐🤣

 3. Het is bijzonder opvallend dat er een aantal reaguurders zijn die menen de Surinaamse mens aan te moeten vallen. Zo is het natuurlijk al lange tijd op dit forum. Het meest wanstaltige is dat men niet in staat blijkt in 10 zinnen te zeggen wat zij bedoelen. Daar hebben de meeste een 1.2 A4tje voor nodig.
  Er zijn mensen hier die idd niets anders doen dan verdeeldheid te zaaien, mbt Surinamers en NL in het algemeen. Een ultieme vorm van primitief en onaangepast gedrag vanachter een computer te reageren met een gefingeerde naam.
  Mijn respect gaat uit naar Lloyd en Yvette die al jaren bezig zijn te proberen plekken van het eiland voor de mensen leefbaar te houden. Dat deze en vorige regeringen $ tekens in de ogen hebben dat is bijzonder jammer.

 4. @Lita schreef;
  “alle Surinamers hebben een belangerijke bijdrage geleverd aan de opbouw van het eiland”..(?!?)

  Lees ik het goed? Alle Surinamers? Werkelijk alle? Ik heb niets tegen Surinamers, wel houd ik ervan om de draak te steken met Surinamers die vanwege een misplaatst gevoel van superioriteit t.o.v. de Kurazoleño, oprecht geloven dat ze beter, beschaafder en ongelooflijk intelligenter zijn. 😲

  Ik heb het over die hardnekkige t.o.v. de Kurazoleños Surinaamse waangedachte of zo je wilt het rare idee fixe stammend uit vorige eeuw toen zij naar Curaçao gehaald zijn om te werken. Het waanidee dat haar oorsprong vindt op Curaçao toen de meeste Kurazoleños geen Nederlands spraken of begrepen, maar de Surinamers wel. Dat is de reden geweest dat Surinamers het in hun hoofd haalden beter, beschaafder en intelligenter te zijn dan de Kurazoleño. Want als je de Nederlandse taal goed onder de knie had, dat was toentertijd de heersende gedachte, móést je wel heel intelligent en beschaafd zijn.

  En alles alleen maar omdat ze zogenaamd Nederlandstalig waren/zijn, maar vraag niet hoe. Vooral de oudere Curaçaoënaar meent dat de Surinamer ontzettend goed Nederlands praat, terwijl dat vaak niet het geval is. Maar als je zelf het Nederlands niet al te machtig bent, is het logisch dat je het Surinaams-nederlands van de Surinamers goed Nederlands vindt. Surinamers menen bovendien dat ze beter Nederlands praten dan de echte Nederlanders. 🤣

  Maar wanneer ik merk dat Surinamers op een achterbakse manier de Hollander uithangen, en dat komt hier op het forum voor, dan laat ik merken dat ik ze heb gespot! Dat is alles. Ik ken ook Curaçaoënaars met Surinaamse roots die zich gewoon normaal gedragen en zelfs Surinamers die zowat Curaçaoser zijn dan de echte Ydk.

  Maar het blijft erg overdreven om met droge ogen te beweren dat “ALLE Surinamers” op Curaçao een belangrijke rol hebben gespeeld bij de opbouw van Curaçao. Curaçao bestond al toen de Surinamers naar Curaçao togen, ik weet niet wat voor belangrijks de Surinamers aan de opbouw van Curaçao hebben bijgedragen. Portugezen hebben veel meer bijgedragen, ook Latinos al van oudsher. Overdrijven is geen kunst, iedereen kan overdrijven, en dat is nou toevallig één van de eigenschappen waar Surinamers in uitblinken! Overdrijven! 😆

  Een beetje Shell? Een beetje onderwijs? Overigens, de Curaçaose jeugd uit die tijden werd veelal in de Surinaams-nederlandse taal onderwezen omdat die Surinaamse onderwijzers het ABN niet machtig waren!
  Degenen die Curaçao echt opgebouwd hebben zijn de 3 plurale groepen van Curaçao, n.l.; de Sefardische Joden, de blanke protestantse Kurazoleños en de Curaçaose slaven en hun afstammelingen.

 5. Meneer lloyd Narain heeft zijn levenlang op Curacao doorgebracht zijn ouders en alle Surinamers hebben een belangerijke bijdrage geleverd aan de opbouw van het eiland
  het is laf te zeggen dat hij niet is geboren op het eiland
  Hij steekt zijn nek uit Respect voor alles wat hij doet

 6. @mmmmm en nog een aantal reaguurders op KKC zijn continu enkel bezig met verdeeldheid zaaien. In een (misplaatste) verlangen naar nostalgie proberen @mmmmm et. al. verschillen en ongelijkheden voor de eigen bekrompen klupje ‘in stand’ te houden.

 7. @mmmmm
  Er zijn 1435 kiesgerechtigden geregistreerd in het kiezersbestand van 2012, geboren in Suriname, hebben dus de nederlandse nationaliteit, waaronder de heer Narain ( met één r). De heer Narain is getrouwd met een hier geboren nederlandse. mmmmm moet eens de grondwet van Curaçao lezen en zich houden aan wat de wet hierover zegt. In Hoofdstuk 2 staan daarin de Grondrechten en in artikel 3: allen die zich in Curaçao bevinden worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levenovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. Dus iemand, omdat hij geboren is in Suriname, discrimineren met je bent niet van hier en hoort hier niet thuis is pure discriminatie t.o.v. alle hier toegelaten bewoners oa met het grondrecht tot stemmen. Niet alleen Surinamers maar waar dan ook geboren.
  Daarnaast heeft het niets te maken met het onderwerp: Boase langer illegaal bezig. Hoe moeilijk is het om niet op de man te spelen maar alleen met het onderwerp? Leer leven met het feit dat deze samenleving een multi culturele samenleving is. Waarom kan je niet verder kijken dan geboorte en waarom zou dit uberhaupt een rol spelen?
  Moeten alle 18581 niet hier geboren kiesgerechtigden voortaan hun mond houden of het eiland verlaten omdat een mmmmm zich druk maakt over hier niet geborenen? Of de grondwet wijzigen volgens de maatstaf van een mmmmm? Mijn normale naam staat hier gewoon onder!

 8. waarom gaat djhr Lloyd Narrain niet in zijn eigen land Suriname de enorme wantoestanden in het millieu niet aan de kaak stellen?
  Kerel je bent niet van hier en hoort hier niet thuis–
  Er lopen hier teveel buitenlanders rond die zich bemoeien met ons eiland–en dan heb ik het niet over de Ned-Nederlanders,want dit is ook hun grondgebied.
  Ik heb het over Venezuelanen–Colombianen -Surinamers die zich hebben ingevroet in ons stelsel als redders en zelf de boel leegplunderen zodra ze de kans krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *