AD | Baoase wil uitbreiden

Waar en hoe de uitbreiding vormgegeven gaat worden, is nog niet duidelijk

Willemstad – Baoase Luxury Resort wil uitbreiden. Het bedrijf kan niet meer voldoen aan de vraag en wil daarom meer suites, een restaurant en mogelijk zelfs een spa realiseren.

Plannen hiervoor zijn ingediend bij de betreffende ministeries en de afhandeling is in een ‘vergevorderd stadium’. Dat melden zowel Baoase als het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning naar aanleiding van demonstraties die voor vandaag zijn aangekondigd.

Waar en hoe de uitbreiding precies vormgegeven gaat worden, is nog niet duidelijk. Baoase wil dat naar eigen zeggen in samenspraak met de overheid en buurtbewoners gaan bepalen, zodat het op een manier gebeurt waar iedereen tevreden mee kan zijn en zodat er niet tegen de wet in gehandeld wordt.

Bekend is dat de eigenaar van Baoase (Ad van der Valk van Flamingo Beheer nv) twee jaar geleden het leegstaande Atlantis-hotel heeft overgenomen met als doel om uit te breiden. Momenteel worden hierin personeelsleden gehuisvest. Maar het droomscenario van Baoase is om op dit terrein ongeveer de helft van het huidige aantal van 23 luxe accommodaties te ontwikkelen.

Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is ‘volledig afhankelijk van de overheid’. Het resort wacht op een terugkoppeling van de ministeries over wat wel of niet kan. Mogelijk kan op basis daarvan ook de locatie nog wijzigen.

De reden voor uitbreiding ligt voor de hand; Baoase groeit als bedrijf en merkt dat er te weinig kamers zijn. Er is een groeiende vraag naar luxury accommodaties en vooral de suites zijn vaak volzet. Daarom zou het resort zich ook op dat type accommodatie willen richten met de uitbreiding. Baoase benadrukt dat het hoe dan ook een boutique resort zal blijven en garandeert dat het zich niet op de massa wil richten.

Momenteel staan er 160 mensen op de loonlijst, waarvan het merendeel van Curaçao afkomstig is. Met de uitbreiding verwacht Baoase in ieder geval nog veertig personen extra in dienst te kunnen nemen. Wanneer er behalve een aantal suites en een tweede restaurant ook een spa en een wasserette worden gerealiseerd, zouden er zelfs nog meer medewerkers nodig zijn.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Baoase wil uitbreiden

  1. Abraham Mossel

    Wat zo leuk en opvalt, dat als er een vergunning moet worden afgegeven er altijd als eerste over het aantal nieuw banen word gesproken, of die banen er daadwerkelijk komen is nog maar af te wachten, helemaal als het door een van der Valkje word gezegd, ik vertrouw ze nog niet voor een centimeter, en al helemaal niet als ze een factuur moeten betalen voor gedane bouw werkzaam heden ??.

  2. ‘Momenteel staan er 160 mensen op de loonlijst, waarvan het merendeel van Curaçao afkomstig is.’

    Als ze niet van Curacao afkomstig waren, had het hotel aan 80 genoeg gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *