AD | Behr blijft voorzitter van CIFC

Cifa verzoekt bestuurszetel bij VBC en daarmee CIFC op te geven | Coaching 2014

Willemstad – Herman Behr blijft vooralsnog voorzitter van het Curaçao International Financial Center (CIFC). De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) staat vierkant achter Behr, die namens de VBC in CIFC zit.

Vorige week dreigde escalatie van een intern conflict binnen de internationale financiële dienstensector, toen de Cifa (Curaçao Financial Services Association) aan Behr had verzocht om zijn bestuursfunctie bij de VBC beschikbaar te stellen.

Als gevolg daarvan zou Behr ook het voorzitterschap van CIFC moeten opgeven en deze aan VBC ‘teruggeven’. De topman van HBM Group kreeg echter direct de steun van enkele prominente VBC-leden, die Behr verzochten om aan te blijven als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van CIFC. Daarop kwam later het meer formele bericht van de VBC waarin het voorzitterschap van Behr werd bevestigd. Al bijna zes jaar wordt Cifa binnen de VBC – het overkoepelend orgaan van werkgeversorganisaties op Curaçao – vertegenwoordigd door Herman Behr.

Zo’n vier jaar geleden alweer had hij aan Cifa-voorzitter Anuschka Cova te kennen gegeven liever af te treden bij de VBC, aangezien het er toen rommelde. Intussen is binnen de VBC de rust teruggekeerd. Maar omdat Behr hierover niet zou hebben gecommuniceerd met Cova, is Cifa recentelijk op zoek gegaan naar een plaatsvervanger. Dat was niet eenvoudig, maar intussen zou voorzitter Cova iemand hebben gevonden en zou Cifa zich bovendien al hebben gebonden aan deze verder onbekende persoon.

Cifa-voorzitter Cova betreurt de gang van zaken en stelt in correspondentie dat zij juist staat voor positivisme, en voorts samenwerking en goede communicatie nastreeft met de overheid, stakeholders en de sector als geheel. Daar heeft zij zich gedurende haar nu al zesjarige voorzitterschap voor ingezet. De opvolging van CIFC-voorzitter Behr is door de Cifa-voorzitter ook al besproken met de andere branchevereniging op Curaçao, de International Financial Group (IFG), waarvoor Cova overigens zitting heeft in de CIFC (terwijl vicevoorzitter Zuleika Lasten namens Cifa zelf in het CIFC-bestuur zit).

De stichting CIFC wordt mede bekostigd door de ministeries van Economische Ontwikkeling en Financiën (hoofdsponsors) en de diverse leden (als cosponsors). Bij de stichting, die een coördinerende rol heeft om de private en publieke sector – inclusief de CBCS – samen te laten komen, zijn verder aangesloten: Cifa, IFG, Curaçao Bankers’ Association (CBA), International Bankers’ Association of Curaçao (IBA), de Kamer van Koophandel (KvK), de VBC, Stichting Ontwikkeling Projecten Logistieke Sector (SLS) en oCuraçao Investment & Export Promotion Agency (Cinex).

Naar aanleiding van het verzoek om terug te treden had Behr in eerste instantie aangegeven dat hij per direct en onherroepelijk zijn bestuurszetel bij VBC zou opgeven. Als gevolg van de keuze van Cifa stelde hij onmiddellijk ook het voorzitterschap van CIFC beschikbaar.

Behr stelde verder wel dat het aan VBC was om te beslissen over zijn toekomstige positie als VBC-bestuurslid en daarmee over zijn voorzitterschap van CIFC.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *