AD | Beleidsdirecteur SOAW opzijgezet

Jeroen_Jansen

Beleidsdirecteur Jeroen Jansen SOAW opzijgezet

Willemstad – Beleidsdirecteur Jeroen Jansen van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) is opzijgezet om plaats te maken voor een nieuw gezicht. Hoewel minister Ruthmilda Cecilia-Larmonie hier nog geen uitspraken over wil doen, heeft deze krant uit betrouwbare bronnen vernomen dat het hier gaat om een medewerker van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) Roy Martina. 

Eerder dit jaar, in mei, diende Jansen – na onenigheid met de toenmalige SOAW-minister – zijn ontslag in als beleidsdirecteur van het ministerie. Deze krant berichtte daar toen ook over. De secretaris-generaal weigerde de aanvraag te behandelen en de fractie van Pueblo Soberano verzocht Jansen om aan te blijven: een verzoek waar laatstgenoemde gehoor aan heeft gegeven.

Uit betrouwbare bronnen heeft deze krant vernomen dat Jansen op de laatste dag van het ministerschap van Francisca een brief kreeg waarin zij hem liet weten dat ze zijn aanvraag voor ontslag alsnog honoreerde. Jansen had toen echter al besloten om te blijven omdat al bekend was dat de minister, die dé reden was voor het indienen van zijn ontslag, zou vertrekken. Dus bleef Jansen aan als beleidsdirecteur.

Deze week zou hij, volgens informatie waar deze krant over beschikt, een brief hebben gekregen van de huidige SOAWminister, waarin ze aangeeft dat hij er eigenlijk helemaal niet meer hoort te zijn en dat hij per direct zijn oude functie als beleidsmedewerker weer in moest nemen.

Net als het geval was met Francisca lijkt de relatie binnen het ministerie tussen de huidige minister en het managementteam (MT) niet wat het moet zijn: vorige week heeft de minister de tekenbevoegdheid van de leden van het managementteam ingetrokken en het wekelijks overleg tussen ditzelfde team en de minister is al drie keer achter elkaar door Larmonie-Cecilia gecanceld.

In een gesprek met deze krant laat de SOAW-minister desgevraagd weten geen commentaar te zullen leveren over interne aangelegenheden daar waar het personeelsleden betreft. ,,Dat vind ik niet ethisch. De rechtspositie van werknemers is niet iets dat in de pers besproken moet worden. En aangezien ik net uit een hoek kom waar ik jarenlang heb gewerkt aan de rechtspositie van personeelsleden binnen het ambtenarenapparaat, moet ik dat beter weten dan wie dan ook”, aldus Larmonie-Cecilia.

En: ,,Wat ik wel kan zeggen is dat alles binnen het ministerie nu op orde is.”

 

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Beleidsdirecteur SOAW opzijgezet

  1. En zo handhaven ze de corruptie.

  2. Als iemand intelligenter is dan de baas, moet hij verdwijnen.
    Dan zetten we weer een vriendje/familielid op deze functie, die lekker ja en amen zegt tegen de baas.
    is er nog slavernij op de eilanden?

  3. Zelfde liedje: INCOMPETENTIE bij Curacaose politici.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *