AD | Bevroren vlees ruim over datum

fabrikant vermeld niet wanneer producten zijn gemaakt en wanneer de vervaldatum is

Willemstad – De afdeling Inspectie van het Ministerie van Economische Ontwikkeling heeft bij een controle bij Centrum Supermarket Mahaai een voorraad bevroren kroketten, arepita’s, hamburgers, kipsatés en deeg met kaas aangetroffen waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum ruim was verstreken, of niet op het product was aangegeven.

Dat heeft Ronny Cornelis, hoofd van de afdeling Inspectie, tegenover deze krant verklaard. ,,Bij Centrum Supermarket was het opvallend dat de producten in de schappen niet over de uiterste houdbaarheidsdatum waren. De bevroren kroketten en arepita’s die lokaal worden gemaakt, daarbij heeft de fabrikant niet vermeld wanneer de producten zijn gemaakt en wanneer de vervaldatum is”, aldus Cornelis.

Centrum Supermarket was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. De inspectie controleert sinds een maand producten die bij minimarkets en supermarkten worden aangeboden.

Bij een controle van een minimarket bij de Weg naar Welgelegen zijn 120 producten aangetroffen waarvan de houdbaarheidsdatum was verstreken.

Bij een minimarket bij Abrahams stuitte de dienst gisteren op een illegale bakkerij en de illegale verkoop van auto-onderdelen en ijzerwaren. Cornelis heeft consumenten opgeroepen om in supermarkten en minimarkets de houdbaarheidsdatum te controleren.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Bevroren vlees ruim over datum

 1. Ze gaan over lijken als hun maar steeds rijker worden bah wat een mentalitiet.
  Dat is een misdaad tegen de mensheid ze hebben geen geweten.
  Hun personeel wordt ook uitgebuit,wat wil je met een regering die geen wetten maakt om deze criminelen hard aan te pakken bv.fikse geldboete en/of gevangenistraf.Het is nu dweilen met de kraan open.

 2. Misschien kan de Inspectie eens gaan kijken naar het vlees in de Staten dat al 6 jaar over de verloopdatum is.

  Om te beginnen bij 150 kilo Cordoba en de hele MFK fractie. De laatste was overigens al bedorven toen het de Staten inging.

 3. opmerker

  Bij Mangusa is op geen enkel pak voorverpakt vlees of kip in de koeling een uiterste verkoopdatum of productie datum te vinden. Vlees en kip liggen vaak boven het koelniveau! Ook in de vleeswaren koeling is op de pakjes gesneden vleeswaren geen datum te vinden. EET SMAKELIJK!
  In de vriezer met visproducten ligt haring die er al zo lang ligt dat die helemaal verkleurd is. Zelfs de kat gaat er van dood als je die er van te eten geeft.
  Bij Centrum vond men in de schappen geen producten die over de datum waren. Lagen die soms wel in de vriezers in het magazijn bestemd voor destructie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *