AD | Bewakers SDKK op non-actief

Eind vorige week is een groep van 21 Venezolanen, die in de barakken werden vastgehouden, gevlucht. Het ging niet om een eerste keer | Persbureau Curacao

Willemstad – Twee gevangenisbewaarders van Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) zijn geschorst in afwachting van onderzoek naar de vlucht van 21 Venezolaanse vluchtelingen uit de illegalenbarakken.

Dat heeft gevangenisdirecteur Urny Floran tegenover deze krant bekendgemaakt.

Eind vorige week is een groep van 21 Venezolanen, die in de barakken werden vastgehouden, gevlucht. Dit is niet de eerste keer dat dit is gebeurd; korte tijd geleden vluchtte ook al een aantal Venezolaanse vluchtelingen die in de barakken werden vastgehouden. Dit gebeurde op het moment dat de bewakers de barakken opendeden.

De gevangenisbewakers die dit keer op non-actief zijn gesteld, waren in de nacht van de vlucht van afgelopen week verantwoordelijk voor de beveiliging bij de barakken, zo licht Floran toe. Zij hebben na afloop een rapport opgesteld waarin wat onregelmatigheden zijn geconstateerd.

In afwachting van nader onderzoek, zijn deze twee bewakers op non-actief gesteld. Dit voor de duur van maximaal drie maanden, zo stelt de gevangenisdirecteur.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Bewakers SDKK op non-actief

  1. ericlapas

    Blijkbaar neemt Girigorie dit hoger op dan de 600 kilo die uit de politie depot is verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *