AD | Bij FWNK een nieuw bestuurslid

Randall Brute - FWNK

Randall Brute – FWNK

Willemstad – Randell Brute zou door de regering Schotte zijn aangesteld als nieuw bestuurslid van de Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK). Hij komt in de plaats van Sithree van Heydoorn, die eerder deel uitmaakte van het bestuur, maar tijdelijk is aangesteld als waarnemend directeur bij de stichting, nadat het bestuur besloot dat directeur Céars Prince moest vertrekken.

De FWNK bestaat sinds 1986 en heeft tot doel het trekken van de prijzen van de loterijen gehouden conform de Loterijverordening 1909 en het beheren van het waarborgfonds zoals bedoeld in dezelfde verordening.

Voorzitter sinds het aantreden van de zittende MFK/PS/MAN-coalitie is de advocaat Marius Römer, die recentelijk tevens in het nieuws kwam als de koper – namens een onbekende groep – van het Sint Thomas College in Otrobanda ten behoeve van de huisvesting van het Bevolkingsregister Kranshi.

Bij de Kamer van Koophandel staan verder als bestuursleden ingeschreven Clifford Marshall (secretaris), Elthon-Julieus Ider (penningmeester) en Robertico ‘Robbie’ Dos Santos, de eigenaar van Robbie’s Lotery die sinds enige tijd geld als hoofdverdachte in de strafzaak Bientu (waarin ook zijn halfbroer, Financiënminister George Jamaloodin van MFK, als verdachte is gehoord).

Een andere grote gokbaas van Curaçao, Nelson Farah, is commissaris bij FWNK. En ook Tariq Abraham staat ingeschreven als commissaris. Het laatste jaarverslag van Fundashon Wega di Number Kòrsou dat via de publiciteit in de openbaarheid kwam betrof van 2009 en daarvoor. Sindsdien is geen publieke verantwoording meer afgelegd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *