AD | Binnen maand MoU honkbalcomplex

Honkbal trainingscentrum

Honkbal trainingscentrum

Willemstad – Binnen een maand zal er een Memorandum of Understanding (MoU) getekend worden tussen de regering van Curaçao en de International Baseball Partners (IBP)-groep om de plannen voor de bouw van een groots internationaal honkbaltrainingscentrum op Hato te realiseren.

,,IBP is op dit moment in onderhandeling met de Major League Baseball (MLB)-organisatie die akkoord moet gaan met de trainingsmogelijkheden op Curaçao. Dat is het enige wat mist”,

aldus de Economieminister Stanley Palm (PAIS), die vorige week in de Verenigde Staten gesprekken voerde met de honkbalorganisatie Baltimore Orioles om de mogelijkheden te onderzoeken om het zomerteam op Curaçao te stationeren en om gerekruteerde talenten in de regio hier te trainen.
Palm heeft daarvoor gesproken met de general manager van Baltimore Orioles, Dan Duquette, en ook met de uitvoerend directeuren belast met het scouten van honkballers in het buitenland Fred Ferreira en Joel Bradley. De interesse van Baltimore komt volgens de minister voort uit het project van de IBP-groep. IBP-directeur Michael Powers heeft onlangs een bezoek gebracht aan Curaçao en het conceptplan aan Palm laten zien. In de eerste fase van het project, zo legt Palm uit, kunnen vier teams tegelijkertijd trainen. Elk team heeft standaard twee velden nodig en een zogenoemd ‘infield’. Verder is slaapgelegenheid nodig, een ruimte om aan gewichtheffen te doen en dit alles voor zowel spelers als coaches. Elk team bestaat uit 80 spelers.

,,In de eerste fase kan Curaçao al plek bieden aan 320 professionele spelers”,

aldus de minister van Economische Ontwikkeling (EO). En optimistisch vervolgt hij:

,,De kans is groot dat als er eenmaal vier teams op Curaçao gestationeerd worden, de andere 26 teams uit het Major League Baseball volgen. Dan komen er 2.400 professionele honkballers op het eiland.”

Over de economische impact die dit teweeg zal brengen valt niet te twisten, denkend aan de deviezen die deze spelers meebrengen, de naamsbekendheid en de toename van toerisme en van lokale werkgelegenheid.
Palm heeft IBP beloofd dat de Curaçao Investment and Export Promotion agency (Cinex) en het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) er alles aan zullen doen om de initiatieven van IBP te faciliteren. Zo moet de overheid onder andere terrein beschikbaar stellen, verblijfsvergunningen regelen voor de spelers, vrijstelling geven voor belastingen op materialen en andere belastingregelingen treffen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *