AD | ‘Binnenstad verdient aandacht’

In de afgelopen 10 jaar is ontwikkeling van Pietermaai een baken voor groei geweest, met boetiekhotels, trendy restaurants en bars die Instagram-feeds waardig zijn

Willemstad – Scharloo is onderweg net zo succesvol als Pietermaai te worden, maar Otrobanda en Punda hebben nog voortdurend de aandacht nodig.

Zeker gezien deze wijken de thuisbasis vormen van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Curaçao, ze de cruisepassagiers ontvangen en de meeste voetgangers trekken.

Dat zei de nieuwe directeur van de Curaçao Tourist Board (CTB), woensdag tijdens de 25e eindejaarslunch van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) in het Atrium van Renaissance Curaçao Resort Hotel.

Pennicook noemde Pietermaai als een positief voorbeeld en zegt te hopen de elementen uit het ontwikkelingsmodel van deze wijk ook toe te kunnen passen in de andere drie wijken van Willemstad. ,,In de afgelopen tien jaar is de ontwikkeling van Pietermaai een baken voor groei geweest, met een reeks boetiekhotels, trendy restaurants en bars die Instagram-feeds waardig zijn.

Vanuit Amerikaans perspectief is de gentrificatie en positionering van het gebied – vergelijkbaar met Brooklyn in New York of het kunstzinnige Wynwood-gebied van Miami – aantrekkelijk voor de veeleisende reizigers die op zoek zijn naar een uniek toevluchtsoord”, vertelde Pennicook.

Gezien de stijgende hoeveelheid streetart, de verborgen coffeeshops en de kunstgalerijen, timmert Scharloo volgens de CTB-directeur ook al hard aan de weg. In tegenstelling tot Punda en Otrobanda. ,,Ons doel is om de Unesco Werelderfgoedstad om te toveren tot een levendige omgeving die de authenticiteit van Curaçao, de Europese architectuur en de mix van internationale culturen laat zien”, aldus Pennicook, die zowel bestaande als toekomstige ondernemers wil aanmoedigen om de potentie van Punda en Otrobanda te benutten en samen verder te gaan met het diversifiëren van het aanbod aan winkels, horecagelegenheden en entertainmentmogelijkheden.

Het ontwikkelen van de Werelderfgoedstad is slechts een van de vele pijlers in het Toerisme Masterplan dat in de periode van 2015 tot 2020 geïmplementeerd moet worden om ervoor te zorgen dat Curaçao aan het einde van de rit de nummer één bestemming is in het Caribisch gebied. Pennicook wil wat betreft het masterplan in 2019 een inhaalslag maken.

,,Want laten we eerlijk zijn, we lopen achter.” De CTB-directeur wil daarom samen met de andere stakeholders gaan focussen op de toename van het aantal arrivals, marketing van de bestemming, monitoring van het product en het verhogen van de efficiëntie binnen CTB.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | ‘Binnenstad verdient aandacht’

  1. Hij mag dan wel een verandering zien in Scharloo, maar ik zie die niet. Er lopen geen hordes toeristen, wel drugsverslaafden en je daar op straat begeven is nog atijd risicovol.
    Punda loopt meer en meer leeg, veel panden zijn slecht onderhouden en de eigenaar (ja, het is dezelfde eigenaar van alle panden) weigert ook maar iets aan de panden te doen en blijft absurde huurprijzen vragen voor afgetrapte zooi.
    De Handelskade en de Breedestraat zijn nog steeds niet autovrij en wil je de binnenstad ooit ontwikkelen dan zul je daar wel naartoe moeten.

    En dan hebben we natuurlijk de puist op het gezicht van Punda, de bouwval naast de parkeergarage. Ik wil het niet eens meer bij de oude naam noemen, want het lijkt er in de verste verten niet meer op. Het is een ruïne, die op instorten staat en waar we tegenwoordig, middels hekken, in een ruime boog omheen moeten lopen.
    Wanneer gaat de overheid al deze misstanden nu eindelijk eens aanpakken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *