AD | Bod op oud Curaçaohuis

Curacaohuis-Badhuisweg tijdelijk verhuist-mei 2015

De Ministerraad van Curacao trekt ca ANG. 10.000.000 (4 miljoen euro) uit voor aanschaf en verhuizing Curacaohuis ‘ten behoeve van efficiëntie’ | Foto mei 2015

Willemstad – Het oude pand van het Curaçaohuis aan de Badhuisweg in Den Haag wordt verkocht ‘as is’. Dat wil zeggen zonder de keuken die onlangs uit het pand is gesloopt en in de huidige staat van onderhoud. Dat zegt premier Ivar Asjes desgevraagd tegen deze krant.

Wanneer de verkoop definitief kan worden gesloten kan hij nog niet zeggen:

,,Er is interesse en er is ook al een bod uitgebracht. De makelaar moet het allemaal nog op papier zetten. Daarna moet de Raad van Ministers zich erover buigen voor het met een advies naar de Staten wordt gestuurd.”

De premier kan niet zeggen wat de prijs is die de potentiële koper voor het pand wil betalen. Vorig jaar mei verhuisde het Curaçaohuis naar een huurpand aan de Wagenaarweg in Den Haag, omdat de panden aan de Badhuisweg in slechte staat van onderhoud verkeerden.

Volgens Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels zou het onveilig zijn daar te blijven. De aankoop van het nieuwe pand voor het Kas di Kòrsou is intussen bijna rond, aldus Asjes.

,,De Raad van Ministers staat er positief tegenover om het pand aan te schaffen. Volgende week of de week daarna zal er een eindvoorstel naar de Staten gaan.”

Ook de prijs voor dit pand, aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag, weet de premier niet uit zijn hoofd.

,,In 2014 is er al geld voor op de begroting gezet. Dat is niet gebruikt en is doorgezet naar de suppletoire begroting voor 2015.”

Naar verluidt is er 4 miljoen euro uitgetrokken voor de aanschaf en verhuizing van het Curaçaohuis, maar de premier kan dit bedrag niet met zekerheid bevestigen. De vraagprijs voor het historische pand is 2,75 miljoen euro. Volgens Asjes wordt het Kas di Kòrsou een centraal punt voor alle Curaçaose instellingen in Nederland.

,,De Stichting Studiefinanciering Curaçao en het toeristenbureau komen ook in het nieuwe pand. Dat is niet bedoeld als bezuiniging, maar om de dienstverlening te verbeteren en efficiënter te maken.”

Het is volgens de premier de bedoeling dat ook in andere landen waar Curaçao vertegenwoordigingen heeft alle diensten onder één dak te brengen.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

 

Een Reactie op “AD | Bod op oud Curaçaohuis

  1. Joep Meloen

    Laat mij gokken: ‘het oude huis wordt voor een prikkie verkocht aan een goede bekende van Ajes, die gooit er een likje verf overheen en verkoopt het daarna voor de normale marktprijs en strijkt de winst op’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *