AD | Bonaire ondertekent ‘Declaration on Oceans’

Bonaire ondertekent ‘Declaration on Oceans’

Kralendijk – Bonaire schaart zich achter het internationale beleid om de oceanen te beschermen. Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe heeft daartoe afgelopen woensdag in Brussel namens het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) zijn handtekening gezet onder een zogeheten ‘Declaration on Oceans’.

De ondertekeningsceremonie vormde het slotstuk van een voor Bonaire succesvol verlopen eerste dag van de conferentie ‘From the poles to the tropics, OCT’s blue landscape’ van de Association of the Overseas Countries and Territories of the European Union (Octa) die afgelopen week in de Belgische hoofdstad werd gehouden.

Het doel van de Declaration on Oceans is de internationale gemeenschap te doordringen van de economische en maatschappelijke waarde van de oceanen en de noodzaak deze beter te beschermen. De opgenomen afspraken sluiten goed aan bij het Blue Destination-concept van Bonaire en de maatregelen die het openbaar lichaam al heeft genomen of in voorbereiding heeft zoals het verbod op wegwerpplastic.

,,De stappen die wij als Bonaire zetten zijn belangrijk en daar moeten wij vooral mee doorgaan, maar de impact van wat we als klein eiland op wereldschaal doen is natuurlijk gering. Verreweg het meeste plastic dat op onze kust aanspoelt is uit andere landen afkomstig. Daarom is het zo goed dat wij vandaag met een groot aantal andere landen afspraken hebben gemaakt om ons gezamenlijk in te zetten voor het gezonder maken van de oceanen”, aldus gedeputeerde Tjin Asjoe nadat hij in zijn functie als ‘territorial authorised officer’ namens het OLB de Declaration on Oceans had ondertekend.

Tot de medeondertekenaars behoorden ook de zustereilanden Curaçao, Aruba, Sint Eustatius en Saba die eveneens met een delegatie aan de conferentie deelnemen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *